Vijesti 03.09.2018.

PROŠLE GODINE OSTVARILI ZAPAŽEN USPJEH Banjalučki gimnazijalci i ove godine na Olimpijadi metropola u Moskvi

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki gimnazijalci i ove godine učestvuju na Međunarodnoj olimpijadi metropola, koja je juče započela u Moskvi.  Olimpijada je osmišljena kao takmičenje iz matematike, informatike, fizike i hemije, a podršku banjalučkim srednjoškolcima juče je dao i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prethodnih dana boravio u zvaničnoj posjeti glavnom gradu Rusije.

Inače, banjalučki gimnazijalaci su na Olimpijadi metropola prošle godine ostvarili veoma zapažen uspjeh. Osvojili su četiri medalje: srebro i bronza iz matematike, bronza iz informatike i bronza iz fizike.

Podsjećamo, gradonačelnik Igor Radojičić je na poziv Grada Moskve, od 30. avgusta do 2. septembra, učestvovao u radu Moskovske međunarodne sedmice obrazovanja. U okviru toga, održan je forum pod nazivom „Grad obrazovanja 2018“ gdje je organizovano više od osamdeset sesija o različitim temama. Predavanja su održali međunarodni lideri i eksperati iz oblasti politike obrazovanja, a predstavljene su i savremene tehnologije obrazovanja i savremena oprema u obrazovnom procesu.