Vijesti 07.10.2016.

Prošli izbori, stalo i grijanje u Banjaluci?!

ČITANJE: 1 minuta

Predizborno grijanje, koje je pušteno u petak, trajalo je samo koliko i glasanje, piše današnji “Blic”.

Redakciji „EuroBlica“ javili su se Banjalučani iz brojnih ulica, žaleći se da su radijatori hladni, ili da grijanje imaju samo nekoliko sati tokom dana.

U Ulici Saničkih žetelaca na Starčevici kažu da su im radijatori bili mlaki samo jedan dan.

– Od subote nemamo apsolutno nikakvo grijanje, mrznemo se u stanu i čekamo da neko izađe na teren – kaže Banjalučanka koja stanuje u ovoj ulici.

U Ulici Starine Novaka na Obilićevu grijanje imaju samo ujutro, a neveče su radijatori potpuno hladni iako se temperatura spusti i do dva ili tri stepena iznad nule.

Jedino se ne žale u stanovima koji se griju sa novih kotlovnica na drvenu sječku. Kažu da im je toplo i noću, jer se „Toplani“ ne isplati gasiti peći.

– Grijanje nam nikada nije bilo bolje. Istina, još je relativno toplo tokom dana, i vidjećemo kako će biti kada nas okuje snijeg i minusi – kažu mještani Ulice Skendera Kulenovića.

Portparol „Toplane“ Žaklina Mijatović kaže da im svake sezone treba bar petnaestak dana da ustabile grijanje.

– Kada pustimo vodu u sistem pucaju stare cijevi, ispostavi se da su građani samoinicijativno zavrnuli glavne ventile i slično, a naše ekipe su stalno na terenu i otklanjaju kvarove – rekla je Mijatovićeva i dodala da su od početka sezone krpili 15 cijevi zbog kojih pojedini dijelovi grada nisu imali grijanje.

Reagovanje Toplane na navode iznesen u tekstu pročitajte na: Toplana: Pojedini mediji nisu objektivni, kvalitetno grijemo grad

(blic.rs)