Politika 02.10.2021.

Protest opozicije danas u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Opozicione stranke iz Republike Srpske danas će se na Trgu Krajine u Banjaluci, s početkom u 17:30 sati, održati proteste.

Organizatori SDS, PDP, DNS, SPS i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića imaju niz zahtjeva koje će iznijeti vlastima, te odrediti tačan rok za njihovo ispunjenje.

Organizatori su najavili da je ovo samo jedan u nizu protesta, te pozvali građane da u što većem broj izađu i iskažu nezadovoljstvo pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu. Jedna od njih je i “afera kiseonik”.

“Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama”, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Nezavisni poslanik Nebojša Vukanović naveo je kako je pitanje dana kada će se Vlada Srpske povući.

Miladin Stanić iz SDS-a kazao je kako postoji milion razloga zašto su potrebni protesti.

“Vlada medijski mrak. Ono što slobodnih medija ima, hoće da uguše. Onima koji rade u tim medijima otimaju hljeb, a narodu pravo na mišljenje. Pozivamo građane koji su nezadovoljni radom režima da dođu u subotu, da im damo do znanja da nećemo dozvoliti da rade ono što rade. Protesti idu dok ne oborimo ovaj režim”, naveo je Stanić.

Opozicioni političari juče su na Trgu Krajine dijelili i letke na kojima pozivaju na protest i porukom: “Stop gušenju!”.

(N.S)