Protest u Banjaluci u ponedjeljak, 28. decembra

ranka-misic-protest

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić vjeruje da će MUP Srpske do ponedjeljka, 28. decembra dati dozvolu za proteste u Banjaluci, ali da će, ukoliko do toga ne dođe, Sindikat ići svojim putem.

Nakon sjednice Predsjedništva Saveza sindikata, Mišićeva je rekla novinarima da će ovaj savez u ponedjeljak 28. decembra, organizovati proteste, jer je Vlada Srpske, kako kaže, odlučila da bez saglasnosti radnika donese novi zakon o radu.Ona kaže da proteste organizuju, jer Vlada Srpske nije uvažila nijedan njihov zahtjev.

Mišićeva je rekla da se MUP Republike Srpske do sada nije odredio prema zahtjevu Saveza sindikata o protestima, osim pismom da se otkloni nedostatak koji nije u nadležnosti Sindikata, već lokalne zajednice, a odnosi se na zatvaranje ulice kojom će se kretati protestna kolona.

Ona očekuje da Sindikat neće imati problema sa organizovanjem protesta, ističući da vjeruje da će MUP Srpske do ponedjeljka 28. decembra dati dozvolu za proteste, te da će, ukoliko iste ne bude, sindikat ići svojim putem.

Mišićeva je rekla da će nezadovoljni radnici i sindikalci biti u protestnoj koloni, koja će u 14.00 časova krenuti ispred zgrade Saveza sindikata Republike Srpske.

-Neću dati pristanak na novi zakon o radu koji smanjuje radnička prava, jer žele da uzmu ono malo radničkih prava koje je obezbijedio Sindikat- kaže Mišićeva.

Ona je pozvala sve radnike, članove granskih sindikata koji su nezdovoljni smanjenjem radničkih prava koje donosi novi zakon o radu, da dođu na poteste.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da ovaj granski sindikat žali što Predsjedništvo i Generalno vijeće Saveza nisu prihvatili njihove zahtjeve.

On je rekao da podržava odluku Saveza sindikata o organizovanju protesta, dodajući da nije tražio odgovornost predsjednika Saveza, već organa sindikata, ukoliko ne uspiju u protestima.

(Srna)
Socijalisti za demografsku obnovu Srpske

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovao je javni skup i predavanje na temu demografske obnove i mjera populacione politike Republike Srpske. Prisutni su imali priliku da saznaju više o mjerama populacione politike od vođe tima za demorafsku obnovu, profesora Draška Marinkovića, a govorili su i ministar porodice omladine i sporta Sonja Davidović i predsjednik gradskog

Počinje realizacija projekta “Škole za 21. vijek”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovaće sutra u Banjaluci zvaničnom početku realizacije projekta “Škole za 21. vijek” u Srpskoj. Zvanični početak realizacije ovog projekta planiran je za 9.00 časova u hotelu “Bosna”, najavljeno je iz resornog ministarstva. Projekat “Škole za 21. vijek” sprovodi Britanski savjet u BiH, a riječ je o uvođenju

Slavlje Banjaluka Voleja

Odbojkašice Banjaluka Voleja trijumfovale su na međunarodnom turniru “Trofej Banjaluke 2019.” Domaće igračice su u subotu u sportskoj dvorani “Borik” u prvom kolu nadigrale italijansku Alta Frate da bi izgubile od SIP Šempetera. U nedjelju su nadigrale Osijek bez izgubljenog seta i zaslužile epitet najboljeg tima. Odbojkašica Banjaluke Volej Milica Šorak izabrana za najkorisnijeg igrača

Takmičarke AK Banjaluka 2. u Sarajevu

Predvođene kapitenom Slađanom Tomaš (1500m) takmičarke AK Banjaluka su na ekipnom prvenstvu BiH održanom u Sarajevu osvojile 2. mjesto. Osim kapitena ekipu su predstavljale: Nika Popić (100m, 300m), Sara Vukić (dalj, 100m pr.), Anđela Bajić (kugla, koplje), Marija Mršić (600m), Maria Lukajić (vis) i štafeta 4×100 u sastavu: Sara Vukić, Jovana Zebić, Anđela Bajić i

Izvlačenje prvih dobitnika nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji”

Nagradna igra ulazi u završnu fazu, kada počinje izvlačenje prvih dobitnika. Koverte, koje su više od dva mjeseca stizale u Pošte Srpske, dostavljene su u studio RTRS-a, gdje će večeras od 20.15 časova, uz direktan prenos , biti izvučene nagrade. Pogledajte nagradni fond čija ukupna vrijednost iznosi 543.347,20 KM: Stan broj 55 površine 53,15 m2,

MAGISTRALNI PUT PRIJEDOR-BANJALUKA Sudar dva automobila, tri osobe povrijeđene

U subotu uveče na području Prijedora dogodila se još jedna saobraćajna nesreća. Oko 22:40 časova na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kozaruša došlo je do sudara dva automobila, a intervenisali su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor kao i službe Hitne pomoći. U nezgodi su učestvovali putnički automobili “Mazda” i “Fiat Punto” koji su se