Vijesti 31.03.2016.

Protest u Zagrebu zbog presude Šešelju

ČITANJE: 1 minuta
original-Hrvatska-zastava_0
Povodom oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za u 18 sati protest na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom “Oslobađanje Šešelja – poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve”, javlja Indeks.hr.

“Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata pozivaju građane i građanke da im se pridruže u ovom protestnom činu solidarnosti sa svim žrtvama rata i njihovim porodicama koje je današnja oslobađajuća presuda Šešelju duboko pogodila kao još jedan izostanak pravde i nepriznavanja njihove patnje”, stoji u saopštenju Platforme 112.

Na danas izrečenu presudu Šešelju reagovao je i zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću “Dokumenta”, izrazivši šokiranost odlukom Haškog tribunala koju ocjenjuje kao najporazniju prvostepenu presudu tog suda do sada.

To je rezultat, navodi se u saopštenju, “konfuzne optužnice tužilaštva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa i neadekvatnog procesnog kapaciteta sudskog vijeća da se takve pojave neutrališu”, prenosi Indeks.hr.

(B92)