Vijesti 31.05.2020.

PROTIV DIVLJEG PREVOZA: Od 1. juna banjalučki taksisti imaće naljepnice sa evidencionim brojem

ČITANJE: 1 minuta

Izdavanje evidencionog broja, odnosno takozvanih taksi naljepnica za svih 265 taksi vozila, koje saobraćaju u Banjaluci počeće sutra, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Ova naljepnica služi kao dokaz da se radi o registrovanom taksi prevozniku.

– Taksi naljepnica se izdaje početkom svake godine sa rokom važenja od godinu dana, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, bilo je odloženo izdavanja ovih potvrda – objasnili su u ovom Odjeljenju.

Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz, su dužni da istaknu ovu naljepnicu u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane. Ukoliko se ne postavi, propisana je odgovarajuća novčana kazna.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja, građani na ovaj način mogu sami da kontrolišu odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada.

– Evidencioni broj odnosno taksi naljepnica za 2020.godinu, sa grbom grada, je žuto-crvene boje, na kojoj je crnom bojom naveden evidencioni broj, a sa unutrašnje strane se nalazi hologramska zaštita. Izdavanje je besplatno – zaključili su iz odjeljenja.

Taksi prevoz u Banjaluci obavlja devet udruženja i jedno preduzeće.