Vijesti 30.06.2016.

Provjera nezakonitosti u poslovanju: Krim-policija RS upala u „Krajina osiguranje“ u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS ušli su oko 15 časova u prostorije „Krajina osiguranja“ u Banjaluci, piše Capital.ba.

U pratnji krim-inspektora u „Krajina osiguranje“ su došli i predstavnici Agencije za osiguranje RS i zajedno vrše provjeru nezakonitosti u poslovanju ovog osiguravajućeg društva za koje se sumnja da je počinio Upravni odbor na čelu sa novim suvlasnikom, Amerikancem indijskog porijekla, Navenom Agarvalom.

Kako saznaje Capital.ba vrše se provjere u vezi sa sudskim rješenjem koje je Agarval dobio da može naplatiti 5,8 miliona KM od ovog osiguranja. On je tužbu podnio samo sa jednim ciljem, da izvuče sav novac koji je uložio u kupovinu akcija društva.

UO juče je za vršioca dužnosti direktora ovog društva imenovao Elmedina Đuzela, a Agencija za osiguranje RS naložila je danas „Krajina osiguranju“ da on bude razriješen, te da odmah budu obustavljene sve radnje kojima se izvršava odluka o imenovanju.

Đuzela je novi, četvrti po redu v.d. direktora ovog osiguranja u posljednjih nekoliko mjeseci.

Radnici „Krajina osiguranja“ uputili su juče dopis predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, Okružnom tužilaštvu Banjaluka te Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem traže da hitno preduzmu mjere kako bi spriječili dalje nezakonito poslovanje Agarvala.

(Capital)