Magazin 15.05.2016.

Provjeren trik: Policija ne piše kaznu ovim ženama

ČITANJE: 1 minuta
karmin
Žene, prije nego što sjednete u automobil, namažite crveni karmin jer 37 odsto žena tvrdi da su im policajci oprostili kaznu za brzu vožnju kada su imale crveni karmin na usnama.

Nije jasno tačno zbog čega crveni karmin ima ovakav uticaj na policajce, ali on je svakako moćno oružje – jer čini da izgledate mlađe i privlačnije. To je dokazala i studija koju su uradili Chanel R & D. Naime, usne s godinama primjetno gube pigmentaciju i sve su bliže boji lica.

Kada je žena mlada, usne su joj mnogo crvenije od kože. A crveni karmin daje efekat mladosti tako što ponovo stvara jak kontrast između boje kože i usana. Pored toga, ovakav ruž bi trebalo uvijek da nosite na poslovnom sastanku, kažu naučnici sa Harvarda.

Oni su utvrdili da su žene koje nose smjelu šminku smjele i u poslu. One su pune samopouzdanja i doživljavaju sebe kompetentnima na radnom mjestu. Da ih tako vide i drugi, pokazao je eksperiment u kom su naučnici pokazali ispitanicima slike žena sa različitim karminima i svi su rekli da im žene sa crvenim karminom djeluju autoritativnije od onih sa nježnim ruževima.

Ipak, pokušajte da se obuzdate kad nosite ovakvu šminku i da ne pravite baš toliko selfija. Naime, ista studija je pokazala da žene sa crvenim ružem prave 50 odsto više selfija nego djevojke koje preferiraju neutralne nijanse.

(Nezavisne)