Vijesti 25.06.2016.

Provjereni kadrovi ponovo u trci za banjalučku gradsku skupštinu

ČITANJE: 2 minute

SNSD je jedini objavio konačnu listu kandidata za Skupštinu grada na predstojećim lokalnim izborima, a i ostale partije završavaju taj posao.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, većina partija se, uz manja osvježenja novim imenima, uglavnom uzda u provjerene kadrove koji su i do sada obavljali značajne funkcije na nivou grada ili Republike.

Nosilac liste Socijalističke partije (SP), na kojoj je 35 kandidata, je aktuelni načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi i predsjednik Gradskog odbora ove stranke Radenko Komljenović.

Za mjesto u gradskoj Skupštini kandidati su i predsjednik Aktiva žena SP RS Milka Glamočić, sekretar GO Radovan Majkić i predsjednik Aktiva žena grada Darinka Pejić. Za odborničke klupe konkurisaće i dva pomoćnika ministra: Slavica Milikić (resor za trezor) i Mira Vasić (za rad i zapošljavanje). Na listi SP-a su i direktori “Viner osiguranja” Goran Bobar, “Šuma Srpske” Velibor Stanić, “Kosmosa” Dušan Vještica i APIF-a Jelena Ćetković. Kandidovani su i kapiten FK Borac Boris Raspudić, predsjednik FK Naprijed Čedo Ševarika i direktor Nanbudo centra Boris Purnjaga. Novo povjerenje građana tražiće i aktuelni odbornici Milan Milaković i Mira Galić.

Kada je u pitanju Demokratski narodni savez (DNS), najveće šanse da bude nosilac liste ima aktuelni predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban. Odmah do njega su sadašnji odbornici Boran Bosančić, Braco Plavšić i Nenad Šibarević. Kandidati za odborničke klupe u Skupštini grada su i direktori Zavoda za medicinu rada Mira Popović, preduzeća koje upravlja regionalnom deponijom “Depot” Novo Grujić, Centra za socijalni rad Vera Sladojević i jedan od izvršnih direktora “Pošta Srpske” Milenko Vučeta.

Na listi DNS-a mogla bi se naći i imena službenika Ministarstva saobraćaja i veza RS Dragane Beslać, pedijatra Miroslava Gajića, profesora u muzičkoj školi Aleksandra Rađenovića, direktora marketinga “Nezavisnih novina” Dijane Radić kao i Danijela Dojčinovića i Mihajla Travara.

Predsjednik Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Talić rekao je da će konačna lista ove stranke biti objavljena 29. juna. Naveo je da se na spisku, pored njega kao nosioca, nalaze i aktuelni odbornici Vladimir Mirošljević i Mirna Savić-Banjac te dosta poznatih imena kao što su rukometni trener Stojan Atlagić i ekonomista Radenko Puzić.

Ujedinjena Srpska još nije sastavila listu za lokalne izbore.

(Glas Srpske)