Sport 17.06.2024.

PROVOCIRAO SRBE NA EURU: UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara

ČITANJE: 1 minuta

Novinar sa samoproglašenog Kosova, Arlind Sadiku, napravio je skandalozan ispad poslije utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je provocirao sa terena srpske navijače nacionalističkim gestom.

On je pokazao “albanskog orla” ispred tribine srpskih navijača, na kojoj su bile i zastave “Kosovo je Srbija”, koje su srpski navijači unijeli uprkos zabrane prije meča da nikakva obilježja osim zvanične srpske zastave neće biti dozvoljena.

Arlindu je to “bolo oči” pa se okrenuo ka tribini tokom javljanja i gestikulirao u stilu Džake i Šaćirija svojevremeno na utakmicama sa Srbijom.

Njegov neprofesionalni gest izazvao je gnjev srpske javnosti, ali i Fudbalskog saveza Srbije, pa je portparol FSS-a Milan Vuković hitno poslao protestnu notu UEFA i zahtjevao strogu kaznu i oduzimanje akreditacije ovom novinaru.

Kako nezvanično saznaje Telegaf, iz UEFA je stigao i odgovor da je protiv Sadikua pokrenut postupak i da se istražuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim njegovim ispadom, pa će epilog biti poznat uskoro.

Podsjetimo, UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi, tako da se nadamo i strogoj kazni za ovog “novinara” i kuću koju predstavlja.

Oznake: EURO 2024