Sport 10.01.2019.

PROZIVKA RK BORAC Crveno-plavi počeli pripreme za sezonu u kojoj se bore na tri fronta

ČITANJE: 2 minute

“Crveno-plavi” su danas zvanično počeli pripreme za nastavak sezone u kojoj će se boriti na tri fronta – Kupu Bosne i Hercegovine, Premijer ligi BiH i EHF Čelendž kupu.

Borčevci su jesenji dio sezone okončali u furioznom stilu. Tim Mirka Mikića zabilježio pet vezanih pobjeda u samo 10 dana i stigao do trećeg mjesta na tabeli pred odlazak na zimsku pauzu.

Kompletne pripreme će biti u Banjaluci koju će napuštati samo da bi igrali prijateljske utakmice.

“Već 2. februara nam počinje sezona utakmicom četvrtfinala Kupa BiH protiv pobjednika duela između dobojske Sloge i Lokomotive iz Brčkog. Poslije toga idemo u Litvaniju. Što se tiče igračkog kadra nema nikakvih promjena, osim što smo dodali tri momka iz omladinskog pogona koji su ranije već sa nama bili na pripremama. Ukupno će biti 23 igrača na pripremama”, istakao je trener RK Borac m:tel.

Na Borčevoj prozivci pristuni su bili i članovi Uprave, a medijima se obratio predsjednik kluba Saša Kondić koji se zahvalio igračima na dobrim rezultatima u prethodnom periodu i poželio im sreću u nastavku sezone.

“Rekli smo svoja očekivanja prema njima, a i oni svoja prema nama. Na jednima i na drugima je da to sada ostvare. Imamo veliku odgovornost i ambicije, oni kao igrači i mi kao Uprava. Otprilike smo rekli šta je bio problem u prethodnom periodu i šta je ono što ne bi trebalo da se dešava od obje strane i kojem pravcu bi klub trebalo da ide”.

U prethodnom periodu problem je bio u redovnoj isplati plata.

“Obećali smo da ćemo ostvariti finansijsku stabilnost u klubu. Do sada se dešavalo da jedna ili dvije plate kasne i u narednom periodu smo obećali da ćemo to prema njima redovno ispunjavati. Oni su nama, zauzvrat, obećali i bolje rezultate nego u prethodnom periodu. Bez njih nema nas, a bez nas nema njih. Vezani smo time šta oni urade na terenu, a momci ne mogu igrati i trenirati ako moraju da misle o finansijskim problemima”.

Borac 9. februara putuje u Litvaniju na duel osmine finala Čelendž kupa protiv Švijese iz Viljnusa. Sredstva za put će biti obezbijeđena uvjerava predsjednik Borca i vjeruje u plasman među osam najboljih.

“Jedan dio sredstava je obezbijeđen, a za drugi isto neće biti problema. Mislim ni da nije upitno i što se tiče momaka. Ubjeđen sam da idemo u četvrtfinale. Ubjeđen”, zaključio je Saša Kondić.

(Mondo)