PROGRAM OD 1,6 MILION KM Stipendije za 1.236 srednjoškolaca

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas prva rješenja o stipendiranju učenicima srednjih škola za tekuću školsku godinu, u okviru gradskog programa stipendija, vrijednog 1,6 miliona KM.

Tokom prijema za stipendiste, Radojičić je naglasio da je ove godine brojna generacija srednjoškolaca ostvarila pravo na gradsku stipendiju.

– Danas smo uručili prvih deset rješenja, dok će ostali svoja rješenja dobiti u narednim danima. Ove školske godine, ukupno 1.236 učenika ostvarilo je pravo na stipendiju. Na konkurs za stipendije prijavilo se više od 1.300 učenika, a samo 82 nisu ispunila postavljene uslove – rekao je Radojičić.

Prema gradskim propisima, ustanovljene su tri linije stipendiranja – prema uspjehu u školi, prema socijalnom status i za deficitarna zanimanja.

Pravo na stipendiju na osnovu uspjeha ostvarila su 634 učenika, na osnovu socijalnog statusa 634, dok je za deficitiarna zanimanja dodijeljena stipendija za 40 učenika. Iznos stipendije za prve dvije kategorije iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

Kada su u pitanju studentske stipendije, prošle sedmice je zatvoren konkurs i u toku je obrada pristiglih zahtjeva.

Grad Banja Luka će i ove godine za stipendije učenicima i studentima iz budžeta izdvojiti 1,6 miliona KM.

Strahinja Nikić, gitarista benda “MultiCultus”: Tehnologija je “pojela” čovjeka

Bend “MultiCultus” premijerno je predstavio video-spot za pjesmu “Urbanica” u klubu “Rock Symphony cafe” u Banjaluci. Sastav je u sklopu promocije održao i koncert u ovom klubu, a za ovu pjesmu kažu da spot govori o uticaju i ovisnosti modernog čovjeka. “Spot govori koliko smo postali ovisni o tehnologiji i koliko nas je ona ‘pojela’.

Runić i Zarić opet u Borcu

Dejan Zarić i Nebojša Runić su ponovo u redovima banjalučkog Borca, a potpisali su ugovore na godinu i po dana.