Vijesti 31.03.2016.

Prva grupna posjeta gostiju iz Italije ZTC-u „Banja Vrućica“

ČITANJE: 2 minute

banja vrucica

U ZTC-u „Banja Vrućica“ u periodu od 25. do 30. marta ove godine boravilo je preko 80 gostiju iz Italije.

Ovo je bila prva posjeta gostiju iz Ravene „Banji Vrućici“ ali isto tako i Republici Srpskoj i BiH. Po prvi put gosti iz Italije imali su priliku da se upoznaju sa ponudom ovog turističkog centra za koji imaju samo riječi hvale.

„Vaša banja, priroda i hoteli su predivni. Mi imamo slične zdravstveno-turističke centre ali ovaj je mnogo veći sa toliko različitih usluga na jednom mjestu“, kazala je Ilde Trokosi, gošća iz Ravene.

U sklopu boravka u „Banji Vrućici“ Italijani su proslavili i katolički Uskrs uz tradicionalan jela koja su za njih pripremili domaćini.

„Zaista smo prijatno iznenađeni prirodnom ljubaznošću i susretljivošću zaposlenih u ovom turističkom kompleksu. Iako ne pričamo Vaš jezik nismo imali nikakvih problema. Zahvaljujući posjeti „Banji Vrućici“ imali smo priliku da se upoznamo sa ponudom ovog centra, koja je zaista na visokom nivou ali i da posjetimo mnoga mjesta. Ono što je sigurno jeste da ćemo ponovo organizovati posjetu jer interesovanja svakako ima“, kazao je Danielle Perini predsjednik Udruženja „Amare Ravenna“.

U sklopu boravka u „Banji Vrućici“ gosti iz Ravene posjetili su Banjaluku i Sarajevo kao i manastir Liplje i katoličko svetište Kondžilo. Na ovaj način imali su priliku da se upoznaju sa raznolikostima koje nudi Republika Srpska ali i BiH.

„Ova posjeta gostiju iz Italije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada i napora da se, pored domaćeg tržišta, probijemo i na tržište Zapadne Evrope. Nadamo se da smo ovom posjetom otvorili vrata nekim novim poslovnim prilikama i da ćemo u nekom budućem periodu moći očekivati još veći broj gostiju iz Zapadne Evrope. Takođe, dolaskom gosiju iz Italije dokazali smo da ni u čemu ne zaostajemo kada je riječ o evropskim standardima u turizmu“, kazao je Aleksadar Radošević, generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“.

Gosti iz Italije naglasili su da će pozitivne utiske koje nose iz „Banje Vrućice“ podijeliti sa svojim sugrađanima koji još uvijek nisu imali priliku da posjete ovaj turistički biser.

(PR)