PRVA KONFERENCIJA TURIZMA I INVESTICIJA Visoka ocjena od učesnika

Prvu Međunarodnu konferenciju turizma i investicija „Banja Luka 2018“, koja je održana 10. i 11. maja u  Kulturnom centru Banski dvor, učesnici su ocijenili kao jedan od najznačajnijih skupova, koji okuplja turističke aktere u ovom dijelu Evrope.

Konferenciji, koji su organizovali Grada Banja Luka, Turistička organizacija Banje Luke i Gradska razvojna agencija, prisustvovalo je preko 200 učesnika kako iz Banje Luke i ostalih gradova Republike Srpske, tako i iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Rusije.

U okviru Konferencije su predstavljeni turistički potencijali Banje Luke i održane su tri panel diskusije u kojima su učestvovali panelisti iz Republike Srpske, Srbije, Makedonije i Slovenije, koji se dugi niz godina bave razvojem turizma, kao i investiranjem u turističke kapacitete, nakon kojih su organizovani B2B sastanci turističkih operatera, kao i potencijalnih investitora sa predstavnicima Grada i privrednicima sa područja grada.

Posebno interesovanje je izazvao masterclass koji su održali predstavnici najveće evropske turističke komapnije iz Belgije „Thomas Cook Ltd.“

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.