PRVA KONFERENCIJA TURIZMA I INVESTICIJA Visoka ocjena od učesnika

Prvu Međunarodnu konferenciju turizma i investicija „Banja Luka 2018“, koja je održana 10. i 11. maja u  Kulturnom centru Banski dvor, učesnici su ocijenili kao jedan od najznačajnijih skupova, koji okuplja turističke aktere u ovom dijelu Evrope.

Konferenciji, koji su organizovali Grada Banja Luka, Turistička organizacija Banje Luke i Gradska razvojna agencija, prisustvovalo je preko 200 učesnika kako iz Banje Luke i ostalih gradova Republike Srpske, tako i iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Rusije.

U okviru Konferencije su predstavljeni turistički potencijali Banje Luke i održane su tri panel diskusije u kojima su učestvovali panelisti iz Republike Srpske, Srbije, Makedonije i Slovenije, koji se dugi niz godina bave razvojem turizma, kao i investiranjem u turističke kapacitete, nakon kojih su organizovani B2B sastanci turističkih operatera, kao i potencijalnih investitora sa predstavnicima Grada i privrednicima sa područja grada.

Posebno interesovanje je izazvao masterclass koji su održali predstavnici najveće evropske turističke komapnije iz Belgije „Thomas Cook Ltd.“

Strahinja Nikić, gitarista benda “MultiCultus”: Tehnologija je “pojela” čovjeka

Bend “MultiCultus” premijerno je predstavio video-spot za pjesmu “Urbanica” u klubu “Rock Symphony cafe” u Banjaluci. Sastav je u sklopu promocije održao i koncert u ovom klubu, a za ovu pjesmu kažu da spot govori o uticaju i ovisnosti modernog čovjeka. “Spot govori koliko smo postali ovisni o tehnologiji i koliko nas je ona ‘pojela’.

Runić i Zarić opet u Borcu

Dejan Zarić i Nebojša Runić su ponovo u redovima banjalučkog Borca, a potpisali su ugovore na godinu i po dana.