Sport 26.11.2018.

PRVA LIGA RS Borac uzeo jesenju titulu

ČITANJE: 2 minute

Fudbaleri Borca tek u nastavku susreta slomili su otpor Alfa Modriče, slavili rezultatom 3:1 i sa nova tri boda postali su jesenji šampioni Republike Srpske.

Od samog početka susreta Banjalučani su krenuli silovito prema golu gostiju, ali sve njihove atake na vrijeme je osujećivao iskusni čuvar mreže Modričana Bojan Tripić. Na prvi pogodak se čekalo do 55. minuta, kada je poslije centaršuta Stefana Dujakovića pogodio Demir Jakupović, a potom su mrežu gostiju zatresli Igor Aničić i “rezervista” Milan Šikanjić. Modričani su iz jednog od rijetkih napada uspjeli u 81. minutu posredstvom Marka Tadića da stignu do počasnog gola.

– Bila je ovo odlična utakmica u kojoj je razlika u klasi bila evidentna. Mogli smo i ranije riješiti pitanje pobjednika, ali svakako smo zasluženo stigli do tri boda – rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

On je naglasio da ekipa ostaje na okupu do petka.

– Do tada će se obaviti razgovori sa igračima kojima je istekao ugovor. Ima i nekih koji nisu zadovoljili, ali ne bih još o imenima. Planirano je da pripreme za nastavak sezone počnemo 15. januara – dodao je Vojvodić.

Kormilar Modričana Marko Stojić je rekao da se i prije susreta znalo da je Borac veliki favorit.

– Korektno smo odigrali prvo poluvrijeme, ali u nastavku smo pali. Nismo došli kompletni, a uz to u prvom dijelu susreta došlo je do nekih povreda, pa sam morao prinudno mijenjati igrače i to je domaćin znalački kaznio – rekao je Stojić.

Ono što može da zabrine Modričane je da su ostali bez potpredsjednika i glavnog sponzora, vlasnika Tvornice obuće “Alfa” Ilije Jevtića koji je u kratkom saopštenju naveo da se povlači iz kluba. Može se očekivati da klub na proljeće ostane bez prefiksa Alfa.

(Glas Srpske)