Sport 12.06.2016.

Prva međunarodna utakmica: FK Rekreativo ugostio prijatelje iz Istre

ČITANJE: 2 minute

Fudbalski klub Rekreativo, poznat po humanitarnom radu i slavnim ličnostima među počasnim članovima, odigrao je svoju prvu međunarodnu utakmicu.

Na stadionu Dr Nele Karajlić u banjalučkom naselju Česma odigran je prijateljski meč između banjalučkog Rekreativa i ekipe Marušići 1947, člana druge istarske lige, a duel je završen prijateljskim rezultatom – 3:3.

Svoj prvi međunarodni meč, ne računajući duel dječaka omladinske škole protiv Barselone, Rekreativo je organizovao uz pomoć neformalne navijačke grupe “Gaučosi i Nigeriosi” i sklopljeno je prijateljstvo sa gostima iz Istre.

Poslije vrlo zanimljive utakmice u kojoj je osim golova viđeno mnogo lijepih poteza, pogođenih prečki i stativa druženje je nastavljeno na čuvenom “trećem poluvremenu”.

Održana je i projekcija dokumentarnog filma o Rekreativu koji nosi upravo naziv “Treće poluvrijeme”.

“Drago nam je da smo ugostili naše prijatelje iz Istre, upoznali smo se i družili uz Nektar pivo, a imali su priliku i da kroz dokumentarac o našem klubu dodatno saznaju ko smo i šta radimo. Rezultat utakmice je najmanje bitan, iako je bilo jako uzbudljivo i gledaoci su imali šta da vide”, rekao je sekretar Rekreativa, Igor Šakić.

On je dodao da će saradnja Rekreativa i NK Marušići 1947 biti nastavljena i da se raduje novoj utakmici, koja bi trebala da bude odigrana u Istri.

“Dobili smo poziv da dođemo na revanš i prihvatili smo ga, tako da ćemo ovog ljeta odigrati još jedan meč protiv naših prijatelja iz Istre, ovog puta u gostima”, rekao je Šakić.

Gosti iz Istre koji su postali i počasni članovi fudbalskog kluba Rekreativo nisu krili oduševljenje gostovanjem u Banjaluci i prijemom.

“Svi naši dečki su oduševljeni gostoprimstvom. Iskreno, nismo očekivali da organizacija bude na takvom nivou. Ugošćeni smo na vrhunskom nivou i već sada sa nestrpljenjem moji igrači čekaju završetak sljedeće sezone za eventualno ponovno gostovanje u Banjaluci. Svaka čast Rekreativu! Čekamo ih da se revanširamo za gostoprimstvo već u seotembru”, rekao je trener NK Marušići Oliver Disiot.

On je dodao da je zadovoljan što je i sportska strana ovog događaja ispunila očekivanja.
“Sama utakmica je bila fantastična, iako rezultat nije u suštini bio toliko bitan koliko druženje i upoznavanje. Ipak moram istaknuti da je sama tekma bila uzbudljiva i puna preokreta, kako za mene tako i za publik. Konačni rezultat 3:3 govori sam za sebe”.

Veliku ulogu u organizaciji ove utakmice imala je i neformalna grupa “Gaučosi i Nigeriosi” koja je uz FK Rekreativo bila domaćin istarskim fudbalerima.

“Drago nam je što je praktično na otvaranju EURO 2016 odigrana ova utakmica i što smo ugostili ekipu Marušići 1947 iz Istre. Zahvaljujemo se Rekreativu i Gromadi na odličnom prijemu, jako dobroj utakmici i fantastičnom druženju”, rekao je jedan od članova navijačke grupe “Nigeriosi i Gaučosi”.

(mondo.ba)