Vijesti 03.10.2018.

PRVA NAKON NEKOLIKO DECENIJA Nova sportska dvorana u Banjaluci će biti završena do decembra

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja nove sportske dvorane u Banjoj Luci, prve nakon nekoliko decenija, trebala bi biti završena do sredine decembra ove godine, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, nakon obilaska lokacije budućeg hrama sporta koji se gradi na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

On je ukazao da je vrijednost ove investicije oko 1,2 miliona maraka, te da radi o jednom od pet kapitalnih projekta koji se finansiraju iz sredstva od emitovane emisije gradskih obveznica.

– Polovina potrebnih sredstava je prikupljena kroz emisiju obveznica, a druga polovina iz budžeta predsjednika Republike. Radovi napreduju po planu, a cilj nam je da do polovine decembra dobijemo sportsku dvoranu i predamo je na upotrebu sportistima– rekao je Radojičić.

On je podsjetio da od sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su podignute dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, u Banjoj Luci nije izgrađena nijedna nova sportska dvorana, osim školskih i univerzitetskih dvorana.

Prema njegovim riječima, novom dvoranom će upravljati Sportski centar „Borik“.

-Nova dvorana će značajno rasteretiti kapacitete za trening naših sportista, pogotovo što se u dvorani „Borik“ često organizuju razne manifestacije i događaji, zbog čega se javlja problem sa organizacijom treninga sportskih klubova – kazao je Radojičić.

On je dodao da je završena i studija opravdanosti za planiranu sportsku dvoranu u krugu banjalučke Gimnazije, te da je projekat odobren i u Ministarstvu finansija. Kako je rekao, nakon ovih koraka, biće pokrenuta procedura za pripremu javnog poziva za javno-privatno partnerstvo za gradnju ove dvorane.

– Pored toga, pripremamo projekte i za dvije školske dvorane. Već je gotov projekat za dvoranu kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a drugi projekat se odnosi na prostor kod OŠ „Sveti Sava“ na Laušu – najavio je Radojičić.