Vijesti 09.12.2015.

Prva zvanična posjeta nove ambasadorke NR Kine u BiH

ČITANJE: 1 minuta
gradonacelnik
Gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović susreo se danas sa ambasadorkom NR Kine u BiH, Čen Bo. Tokom prve zvanične posjete ambasadorke Kine Gradskoj upravi, gradonačelnik Gavranović joj je čestitao na novoj dužnosti, te su razmijenili mišljenja o mogućnostima saradnji Banjaluke i nekih regija Kine u narednom periodu.

– Sa Ambasadom Kine imamo tradicionalno dobre odnose i saradnju. Očekujemo, nadamo se i imamo sve uslove da ta saradnja bude još bolja – kazao je gradonačelnik Gavranović novinarima poslije prijema u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik je goste informisao o trenutnim procesima i pitanjima kojima se bavi Grad, kao i o potencijalima koje, kako je kazao – uvijek ističemo i potrebom da sarađujemo u mnogim oblastima, od privrede, kulture pa do organizacije života i rada preko 200 Kineza koji žive i borave u Banjaluci.

-I njima želimo da budemo na usluzi, kao i drugim manjinama koje su u našem gradu organizovane u okviru Saveza nacionalnih manjina i sa kojima imamo plodnu saradnju – istakao je gradonačelnik.

On je zahvalio ambasadorki Kine na pozivu da iduće godine učestvuje na privrednom forumu u Kini, ističući da je prije dvije godine bio na tom značajnom forumu.

Ambasadorka NR Kine u BiH, Čen Bo kazala je da je Banja Luka lijep i moderan grad, te da joj je posjeta gradu na Vrbasu ostavila dubok utisak.
-Razmijenili smo mišljenja o budućoj saradnji. Sadašnji odnos između Kine i BiH, odnosno RS su veoma dobri – zaključila je ambasadorka.

(Banjaluka.rs.ba)