Biznis 26.08.2018.

Prve obuke za zapošljavanje u sektorima tekstil, koža i obuća

ČITANJE: 2 minute

Gradska razvojna agencija Banja Luka, u okviru realizacije projekata „Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimanja u sektorima koža/obuća i tekstil“ i „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“, još jednom poziva sve zainteresovane kandidate za pohađanje besplatnih teoretskih i praktičnih obuka, tj. osposobljavanje zbog zapošljavanja.

Uspješnim kandidatima koje odaberu preduzeća biće ponuđeno radno mjesto.

Kandidati se mogu prijaviti za:

obuke za obradu kože i izradu predmeta od kože – 20 kandidata
obuke za šivenje tekstila – 24 kandidata
obuke CAD/CAM tehnologije – 7 kandidata

– Prve obuke će se početi najvjerovatnije u septembru ili oktobru 2018. godine. Obuke su koncipirane tako da 20 % čine teoretski dio, a 80 % praktični dio i one će se sprovoditi u novoopremljenim praktičnim radionicama u Školi učenika u privredi i Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci, te u preduzećima. Svaka obuka će trajati ukupno 130 časova, a od toga će 100 časova biti u školi ili na fakultetu, a 30 u firmi koja odabere kandidata. Poslije ove osnovne obuke, kandidat dobija zaposlenje u firmi i dužan je da ostane u istoj onoliko dugo koliko će međusobni ugovor precizirati – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane kandidate koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – biro Banja Luka i zainteresovani su za rad u ovim sektorima bez obzira na školsku spremu i prethodno iskustvo. Takođe, iz agencije pozivaju i firme sa područja Banje Luke koje se bave izradom predmeta od tekstila i kože da se jave ukoliko im je potrebna nova radna snaga, da bi ih agencija mogla uključiti u projekat.

Sve prijave kandidati i firme mogu da pošalju na adrese [email protected][email protected], i [email protected], ili da ih lično dostave u prostorije Gradske razvojne agencije Banja Luka u Ulici Josifa Pančića broj 8. Za sve ostale informacije se možete obratiti i na broj telefona 051/433-460.

Za sve odabrane kandidate obuke su besplatne. Provođenje projekata sufinansirano je iz sredstava programa „Prilika plus“ Vlade Švajcarske, a koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća – RARS, projekta Međunarodne organizacije rada, Lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BIH, Evropske unije i Gradske razvojne agencije Banja Luka.

Prijavu za obuku možete preuzeti  ovdje.