Sport 26.10.2020.

PRVENSTVO RS ZA ŠAHISTKINJE: Mirjana Popadić iz Bileće novi šampion

ČITANJE: 1 minuta

Nakon tri dana šahovskih nadmetanja u Prijedoru završeno je Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske za žene. Novi šampion je Mirjana Popadić iz Bileće sa osvojenih 6,5 poena bez poraza.

Drugo mjesto i srebrno odličje, sa 6 osvojenih poena, pripalo je Sari Jaćimović iz Broda dok se bronzanom medaljom okitila Bojana Bojanić iz Dervente koja je osvojila 5 poena, saopštio je Šahovski savez RS.

Dame su u hotelu “Prijedor” odigrale 7 kola po Švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 30 minuta po igraču sa dodatkom od 10 sekundi za svaki odigrani potez. Nastupilo je ukupno 17 takmičarki iz Prijedora, Banjaluke, Dervente, Broda, Obudovca, Bijeljine, Foče i Bileće.

Ukupan nagradni fond je iznosio 2.015 KM a dodjeljeno je 10 redovnih i 7 specijalnih nagrada. Pokrovitelj prvenstva je bio Grad Prijedor. O tehničkim detaljima je brinuo ŠK “Rudar” iz Prijedora čiji je predsjednik g. Rade Javorić ujednio bio i direktor takmičenja. Sudijski dio posla su obavili: glavni sudija IA Vlado Stojanović i njegov zamjenik FA Nemanja Šipka.

Takmičarke nisu plaćale kotizaciju za učešće.

Nagradni fond brzopoteznog takmičenja je obezbjedio predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske – Aleksandar Kovač.

(SB/Banjaluka.net)