Sport 01.02.2023.

Prvi čovjek tenisa u Australiji potvrdio: Đoković igrao povrijeđen

ČITANJE: 1 minuta

Prvi čovjek tenisa u Australiji Kreg Tili potvrdio je da je Novak Đoković na Australijan openu igrao s povredom.

Tili je otkrio da je Đoković imao rascjep mišića zadnje lože lijeve noge u dužini od čak tri centimetra.

Đoković se povrijedio još na turniru u Adelejdu, koji je osvojio uoči AO, mučio se prve nedjelje u Melburnu, nije uopšte trenirao u slobodnim danima između mečeva, što mu je omogućilo da izdrži do kraja i opet osvoji trofej.

“Mnogi izazovi oko Novaka su ti što on dobija lošu reputaciju. Ali na kraju krajeva, mislim da niko ne može dovesti u pitanje njegov atleticizam. Ovaj momak je imao poderotinu zadnje lože od tri centimetara. Apsolutno (vidio sam snimke), doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li je to istina ili ne. Teško je povjerovati da mogu da rade ono što rade s takvim povredama. On je izvanredan, da se time nosi tako izuzetno profesionalno”, rekao je Tili, prenosi B92.

Tili vjeruje da je Đoković uspio da igra uprkos povredi zbog svoje koncentracije i pripreme koja je “prvoklasna”.

“Toliko je fokusiran na ono što jede, šta pije, kada to radi, kako to radi. Prošao je kroz mnogo toga i da bi osvojio deseti Australijan open. Mislim da se to nikada neće ponoviti. U posljednjih 15 godina, on mi kaže 14 jer je propustio prošlogodišnji, to je nevjerovatan uspjeh. On će imati značajno mjesto u istoriji Australijan opena”, dodao je direktor Tenis Australija.