Politika 13.10.2022.

PRVI DAN: PDP i SNSD budno prate ponovljeno kontrolno brojanje glasova za predsjednika Srpske

ČITANJE: 1 minuta

U Glavnom centru za brojanje glasova CIK, u sarajevskoj dvorani “Zetra”, od 15 časova i 30 minuta traje tzv. ponovljeno kontrolno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske.

U strankama čiji se kandidati, Milorad Dodik i Jelena Trivić, bore za mjesto predsjednika, budno prate brojanje, ali još nemaju značajnijih informacija jer je do sada ipak prebrojan mali broj glasova.

U PDP su nam rekli da još nemaju saznanja o prvim rezultatima ponovljenog brojanja glasova.

U SNSD naglašavaju da sve ide sporo i da je, prema njihovim informacijama, za sada prebrojano tek desetak biračkih mjesta.

Danijel Dragičević, šef kabineta aktuelnog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, na Tviteru je objavio prva saznanja.

– Prebrojano 10 biračkih mjesta u Bijeljini, u Patkovači “poštenoj” gospođi JT upisali 10 glasova više nego što je imala. Na ostalim mjestima sve kao što je i bilo – navodi Dragičević.

Brojači će, kako je najavljeno, raditi u tri smjene, a pred njima su glasovi sa svih 2.239 redovnih glasačkih mjesta u Srpskoj. Ovim tempom, brojanje će trajati danima, prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: CIK BiH