Vijesti 20.01.2016.

Prvi dan primjene novog Zakona o radu

ČITANJE: 3 minute
radnici
Prvog dana primjene novog Zakona o radu ministar Milenko Savanović smiruje radnike da ne trebaju da strahuju od otkaza.

Radnik Nikola Ožegović kaže da za posao strahuje odavno i da ga ni stari zakon nije pretjerano štitio. Novi će, smatra, više pogodovati poslodavcima.

-Mislim da ima više prostora za zloupotrebu i da se one više sprovode. Ja mislim da za dobrog radnika uvijek ima posla. Ipak je to stvar individualna da ne možemo generalizovati, ali naravno uvijek postoji mogućnost zloupotrebe- smatra Ožegović.

Šta god da je napisano u novom zakonu poslodavac Vedran Pušić sa svojim radnicima nastavlja po starom. Ni do sada nije na poslu držao one koji svoj posao nisu dobro radili.

-Nalazili smo načina. Vi uvijek imate mogućnost da provedete sistematizaciju i ukinete neko radno mjesto na kojem taj radi i preimenujete ga, zovete ga drugačije i zaposlite čovjeka na njegovom mjestu, ali to nije suština priče.
Svako ko stane pred ogledalo i zna da maksimalno odgovorno i dobro radi svoj posao on nema razloga da strijepi po pitanju novog zakona- objašnjava Vedran Pušič, vlasnik firme “Info media group” Banjaluka.

Iz Unije udruženja poslodavaca tvrde da su izmjene zakona tražili jer su masovno gubili radne sporove. Pravnici pojašnjavaju da su sada procedure pojednostavljene, ali i da će radnici svoje argumente i dalje moći da iznose na sudu.

-Do sada u okviru firme se obrazovala interna komsija od tri člana odnosno pravnika koji su cijenili da li su ispunjeni uslovi za davanje otkaza radniku. Novim zakonom nije predviđen disciplinski postupak, predviđeno je samo da se radnik mora izjasniti poslodavcu u roku od 8 dana- tumači Tijana Miočić, pravnik u Advokatskoj firmi ” Sajić O.D.” Banjaluka.

-Ako poslodavac tvrdi da radnik nema radnih sposobnosti, da je tri dana uzastopno zakasnio na posao, da je konzumirao alkohol on to mora dokazati. Kako će to dokazati? Svojom riječju? Vi imate situaciju da poslodavac kaže da jeste povrijedio radnu dužnost- radnik kaže da nije, onda imate sudski spor. I ko će dobiti taj spor? Onaj ko iznese veće dokaze- objašnjava Borislav Radić, direktor Agencije za mirno rješavanje sporova.

Nepovoljnih ishoda radnih sporova plaše se i u Savezu sindikata. Nakon što protestima nisu uspjeli ništa postići, novu strategiju trebalo bi da utvrde naredne nedelje.

-Ja ni dalje ne mogu da izračunam koliko će biti plata bilo koga čak ni moja. Po ovom zakonu vi imate pravo i na prevoz i na topli obrok i na regres, a nigdje ne piše iznos. Znači dato je na volju poslodavcu da odlučuje koliko će on dati. Čisto sumnjam da će neko iz realnog sektora dopustiti da mu neko odlučuje koliko će on dati radniku ako ne bude opšteg kolektivnog ugovora- kaže Milenko Granulić, Savez sindikata RS.

Postojeći kolektivni ugovori na snazi su još tri mjeseca, a dva mjeseca imaju socijalni partneri da se usaglase o novim. Sindikat je već uputio zahtjev Vladi za utvrđivanje najniže plate u ovoj godini.

Iz Unije udruženja poslodavaca poručuju da trenutno nema prostora za povećanje najniže plate od 370 maraka.

(ATV)