Vijesti 03.09.2018.

PRVI DAN ŠKOLE U klupama čak i gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Skupštine

ČITANJE: 1 minuta

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas Osnovnu školu „Jovan Cvijić“, koja je jedna od 19 škola koje su obuhvaćene ovogodišnjim programom obnove i sanacije školskih ustanova na gradskom i prigradskom području.

Prilikom obilaska, Radojičić je naglasio da je u rekonstrukciju ove škole uloženo 200.000 KM, i to u okviru zajedničkoj projekta Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

– Nadam se da će učenici sada imati mnogo bolje uslove i da će im biti lijepo i ugodno u obnovljenoj školi. Takođe, tokom prve sedmice nove školske godine upozoravamo i sve učesnike u saobraćaju da naši najmlađi sugrađani izlaze na saobraćajnice. Pažnja je uvijek potrebna, ali od danas neka svi učesnici u saobraćaju budu na posebnom oprezu, jer je mnogo djece u saobraćaju – izjavio je Radojičić.

Direktorka škole Milkica Nikić istakla je da je ova škola od danas bogatija za 79 prvačića, te da će oni, kao i ostali učenici i nastavnici, imati znatno bolje uslove za rad, pošto je zgrada škole tokom ljetnjeg raspusta u potpunosti „utopljena“, pošto je postavljena nova fasada i izmjenjena stolarija.

Povodom početka školske godine, danas je i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, obišao Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Obilićevu, u koju je ove godine krenulo 114 prvačića, podijeljenih u četiri odjeljenja.

Pokloni za đake

Grad Banjaluka je pripremio set prigodnih poklona, koji će ovih dana biti dijeljeni u svim osnovnim školama.

Pored prigodnih majica, ove godine je po prvi put pripremljen i saobraćajni bukvar, čiji je cilj da najmalđe učenike poduči pravilnom ponašanju u saobraćaju.

(Srpskainfo)