Magazin 30.05.2016.

Prvi sajam knjiga u Andrićgradu

ČITANJE: 1 minuta

Sajam knjiga u Andrićgradu posvećen je predstavljanju produkcije izdavača iz Republike Srpske i Srbije, kao i inostranih izdavača, izdavača obrazovne, školske i stručne literature, izdanja iz oblasti religije i teologije.

Sajam obuhvata i predstavljanje pisaca na štandovima učesnika i posebna predstavljanja i promocijame u okviru pratećih programa. Posebno će biti predstavljena književnost zemlje gosta, a to je ove godine Urugvaj.

Sajam će pratiti i tematske izložbe, a stručni žiri proglasiće izdavačkim poduhvatom jedno djelo izdato u Republici Srpskoj i jedno djelo izdato u Srbiji, između djela objavljenih tokom 2015. i prvog polugodišta 2016. Organizator Prvog sajma knjiga je Andrićgrad. Realizacija programa manifestacije provodi se u saradnji sa Andrićevim institutom iz Višegrada, a tehnička realizacija u saradnji sa Beogradskim sajmom knjiga.

Manifestacije se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, a uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i obrazovanja Srbije.

(Agencije)