Vijesti 19.12.2016.

Prvi šoping centar u Banjaluci uskoro postaje sportska dvorana

ČITANJE: 1 minuta

Nekada prvi i jedini šoping centar u Banjaluci, uskoro otvara vrata sportistima. Prostrana hala u centru grada, u početku je sportskoj svrsi i služila, pa se njoj ubrzo vraća.

Mali sportski kapaciteti osnovni su razlog takvog poteza gradske uprave, a svoju podršku našao je i među građanima.

Centar je izgrađen još ’80-ih godina, a vrijeme tokom kojeg objekat niko nije koristio, ostavilo je trag. Renoviranje je neophodno, ali u gradskoj upravi priznaju da još nemaju tačnu računicu.

“Kada je u pitanju upravo taj objekat o kome govorite, nedavno su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi vezani za sam objekat, i to jeste nešto čime može grad da raspolaže. Mi nastojimo u narednom periodu da izradimo projekat da vidimo kolika su finansijska sredstva neophodna za privođenje tog objekta namjeni”, izjavio je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

Inicijativu za preuređenje centra u sportsku dvoranu podnijela je Javna ustanova sportski centar “Borik”, i to prije nekoliko godina. Kapacitet centra je, tvrde, neupitan, i služiće kao multifunkcionalna dvorana.

Odbojkaši, rukometaši, ali i ostali sportisti, profesionalci ili rekreativci, svoje umijeće uskoro će moci pokazati baš na ovom mjestu. Nekada omiljena lokacija mladih Banjalučana, postaće jedan od, nažalost rijetkih, rasadnika sportskog duha u Banjaluci.

(ATV)