Magazin 28.11.2018.

PRVI SPOT BANJALUČKOG BENDA “Pajperov smijeh” objavio spot u saradnji sa mladom umjetnicom

ČITANJE: 2 minute
Alternativni rok bend Pajperov smijeh iz Banjaluke predstavio je video-spot za numeru “Svjetla su daleka”, koja se našla na nedavno objavljenom maksi singlu “MoStar Trek”.

Iako bend postoji već 13 godina, riječ je o njihovom prvom spotu u karijeri, čiju režiju potpisuje mlada vizuelna umjetnica Tajana Dedić Starović. Po Tajaninim riječima, do saradnje je došlo nakon što su članovi benda Pajperov smijeh pogledali njen kratki film “Šljiva u novembru”.

“Veoma sam zadovoljna saradnjom i super je osećaj biti prva osoba kojoj su poverili ovako ozbiljan zadatak. Samu pesmu sam doživela kao neprestanu borbu čoveka sa teškim silama koje se ogledaju u njemu samom i okruženju u kom živimo. To je sva ona borba između svetla i mraka, kada nažalost mrak preovlada, jer je ta borba ponekad uzaludna”, navodi Tajana.

Dodaje da joj je poseban izazov bio to što je prvi put napravila jedan ozbiljan rad sa muškim modelom, glumcem Senadom Milanovićem, koji tumači glavnu ulogu u spotu za “Svjetla su daleka”.

“Zapravo, uvek radim sa devojkama i bavim se problematikom devojaštva, pa mislim da sam sada pokušala da proučim jednu drugu stranu priče. Senada sam znala samo iz grada i sa scene, ali smo vrlo brzo kliknuli i razumeli se, pa je on uspeo da izgura sve moje čudne zahteve bez previše pitanja”, kaže Tajana o samom snimanju spota, koji je nastao u prostorijama Banjalučkog socijalnog centra (BASOC).

Inače, pored numere “Svjetla su daleko” na maksi singlu “MoStar Trek” nalazi se i pjesma “Zupčanik”, a obje su snimljene u studiju Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru. Podsjećamo, Pajperov smijeh je snimanje dobio kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade “Na putu za jug”.

Takođe, Pajperov smijeh će 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjaluci i tom prilikom će predstaviti dvije nove pjesme, sviraće i stare materijale, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a čine ga Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i EP “EPP”, koje možete preslušati ovdje.

Spot za “Svjetla su daleka” možete pogledati u nastavku.