Sport 04.07.2022.

PRVO OKUPLJANJE: Fudbaleri Naprijeda počeli sa pripremama za novu sezonu

ČITANJE: 3 minute

Šef stručnog štaba Amer Muhurdarević zajedno s pomoćnicima Goranom Ćejićem i Sinišom Miloševićem izvršio je prozivku fudbalera Naprijeda za narednu sezonu koja počinje 6. avgusta. Na prvom okupljanju na stadionu u banjalučkom naselju Obilićevo okupila su se 23 igrača, a potom je odrađen i prvi trening.

– Celi tok priprema odradićemo u našem gradu, na našem stadionu. Deo fudbalera bio je opravdano odsutan sa prozivke, očekujemo da nam se uskoro priključer kako bi u punom kapacitetu mogli da radimo i uigravamo se. Želimo spremno i odvažno da dočekamo start prvenstva u kojem želimo novi iskorak kao što je to bilo proletos, a osnovni cilj u prvenstvu je da afirmišemo što već broj mladih igrača i da na što bolji način prezentujemo klub – istakao je Amer Muhurdarević, trener prvog tima Naprijeda.

Želja svih u klubu je da Naprijed igra značajnu ulogu u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad i da gleda ka plasmanu u viši rang, kada se za to steknu uslovi.

– Prvi smo među regionalnim ligašima počeli pripreme jer novoj sezoni pristupamo krajnje ozbiljno i odgovorno, želimo da nastavimo put uspona na svim poljima. Stručni štab ima podršku uprave kluba, a vama obećavamo sve najbolje uslove za rad i igranje utakmica. Kao domaćini mečeve u prvenstvu ćemo igrati u Krupi na Vrbasu i ovim putem želim da se zahvalim našim sportskim prijateljima iz FK Krupa. Sve što je dogovoreno biće ispoštovano a mi iz uprave ćemo se truditi da obezbedimo i uslove da uskoro igramo na našem stadionu. U završnoj fazi je i postavljanje terena sa vještačkom travom 40 puta 20 metara koji će nam značajno koristiti, dok očekujemo završetak papirologije u administraciji Grada Banjaluka vezano za izgradnju klupske zgrade – rekao je Vladimir Rosić, predsednik kluba, koji je pozdravio igrače i trenera na prozivci.

Za 4. jul su zakazana redovna testiranja igrača, a iduće sedmice biće obavljeni i lekarski pregledi. Nova testiranja i provere biće obavljene za dvadesetak dana, a dogovoreno je i nekoliko pripremnih utakmica. Prva je interne prirode, između dve klupske ekipe već 9. jula, tri dana kasnije planirano je gostovanje u Kamengradu kod Rudara. Potom 16. jula sledi meč sa Čelincem na Obilićevu u noćnom terminu, za 23. jul planirano je gostovanje juniorima Krupe, a 30. jula meč u Žeravici sa drugoligašem Jedinstvom. Traži se termin za utakmicu protiv juniora Rudar Prijedora.

Na prozivci Naprijeda su prisustvovali: Vladimir Šmanja, Bojan Eskić, Nikola Diljević, Pavle Čivčić, Vladimir Kojadinović, Dejan Diljević, Borisav Pavlović, Damir Bradalo, Luka Savanović, Milan Bojinović, Duško Velaja, Viktor Vrebac, Filip Kapetanović, Ivan Gojić, Bojan Kremenović, Kiril Malbašić, Aleksandar Grabež, Vladimir Ilić, Ivan Brkić, Veljko Škrbić, Đorđe Jarić i Đorđe Šakotić.

Opravdano su odsustvovali: Dragan Vuković, Nikola Jovićević, Bojan Petrović, Diško Čolić i Amar Vidimlić, piše sportdc.net.

(SB)

Oznake: FK Naprijed