Vijesti 01.04.2016.

Prvoaprilska šala u Bihaću: Evakuacija zbog lažne dojave o bombi

ČITANJE: 1 minuta
prvoaprilska sala
Nastava u tri srednje škole i jednoj osnovnoj školi, koje se nalaze u Đačkoj ulici, u centru Bihaća, danas je prekinuta nakon što je policija u jutarnjim satima dobila anonimnu telefonsku pojavu da je u njima postavljena bomba.

Portparol policije USK Ale Šiljdedić, potvrdio je da je nepoznata muška osoba telefonom obavjestila dežurnog u Policijskoj stanici Bihać da je u Gimnaziji, Medicinskoj i Mješovitoj školi, te Osnvnoj školi “Prekounje” postavljena bomba.

-Postupili smo u skladu s procedurama, policijski službenici su evakuisali nastavnike i učenike, te je potom izvršena temeljita pretraga objekta. Nakon što je okončana, ispostavilo se kako se radilo o lažnoj dojavi- istakao je Šiljdedić.

On je istakao kako policija traga za osobom koja je autor lažne dojave. Direktor Srednje medicinske škole, Senail Haskić smatra da se radi o šali čiji je autor neko od učenika.

-Iako smo znali da se radi o neslanoj prvoaprilskoj šali, postupili smo u skladu s naređenjem policije. Rezultat svega je izgubljen radi dan- rekao je Haskić.

(NN)