Psi napali ženu na Starčevici, krvavi trag ostao ispred ulaza

Sinoć u naselju Starčevica, psi lutalice su napali ženu sa ljubimcem koja je usljed povreda ostavila krvave tragove iza sebe. Portalu BLMojGrad informacije o napadu i fotografije poslala je njena ćerka. Njeno obraćanje prenosimo u cjelini:

Zamolila bih Vas da ovaj tekst objavite na vašem portalu ako ste u mogućnosti. Takođe Vam šaljem i slike uz tekst. (Slike su autentične i slikane su mojim ličnim telefonom) Tekst ima za cilj da skrene pažnju javnosti na problematiku pasa lutalica koji u posljednje vrijeme sve više opsjedaju ulice Banja Luke i napadaju ljude. Tako su i moju majku sinoć napali u naselju Starčevica.

Koliko poziva komunalnoj službi, inspekciji ili policiji je potrebno da shvate da su građani/ke ovoga grada ugroženi sve učestalijim pojavama pasa lutalica ? Da li je nebriga o psima, njihova masovna pojava na ulicama još jedan pokazatelj propadanja države i društva u kojem živimo? Sinoć u kasnim časovima, na području naselja Starčevica, oko ambulante, su moju majku i psa zlatnog retrivera napali psi, njih petorica, formirani u čopor. Ova petorka već skoro mjesec dana luta po Starčevici. Ne zna se čiji su, odakle su došli i zašto već na naš prijašnji poziv i pozive drugih građana/ki kako smo čuli, niko od nadležnih ne reaguje. Psi su i ranije napadali, kako smo čuli, a ipak su i dalje na ulici. Tokom napada moja majka je uslijed pada, zadobila povrede, uslijed kojih je i nastupilo krvarenje.

Kapi njene krvi zatekla sam na stepeništu jutros, gdje su me takođe ispred ulaza dočekala trojica pasa, lutalica. Srećom, vrlo brzo sam uspjela da se vratim nazad u ulaz i pobjegnem. Kada sam se vratila sa štapom nakon 5 minuta, oni su otišli. Ovim kratkim pismom želim da apelujem na nadležne vlasti u Banja Luci, da pošalju nekoga na teren koji bi adekvatno zbrinuo ova petorku u azil u Banja Luci ili našao neki drugi način da se uklone sa ulice. Dok se ne desi smrt, kao što je to bio slučaj prošle godine, mislim da nažalost, ni krv moje majke neće biti dovoljna opomena…

(blmojgrad)

Pomoć za porodicu Jovanke Tepić

Jovanka Tepić i njene kćerke, koje su u požaru ostale bez krova nad glavom, dobiće novčanu pomoć Gradske uprave u iznosu od 10.000 KM, a sve dok radovi na popravci kuće ne budu završeni, imaće obezbijeđen besplatan smještaj u centru „Zaštiti me“.