Psi oštetili i auto golmanove supruge

Kada su, uglavnom pod okriljem noći, u banjalučkom naselju Obilićevo počeli napadi na skupe automobile, koji su izgrebani ili su im otkinuti dijelovi poput registarskih tablica, malo ko je mogao da pretpostavi da iza tog čina ne stoje huligani, nego – psi.

Prvi slučaj zabilježen je prije nepun mjesec, a kako je vrijeme odmicalo, šteta je bila sve veća, a ogorčenih vlasnika četvorotočkaša je bilo sve više.

Svako bi pomislio da je neko ciljano birao mete jer su među oštećenim vozilima i dva gotovo nova, proizvedena 2011, odnosno 2013. godine.

Samo četiri godine star je pasat, vlasništvo Irme Avdukić, čiji je suprug Asmir Avdukić, inače golman banjalučkog Borca, policiji dojavio prvi slučaj. On je u prijavi, kako nezvanično saznajemo, naveo da su oštećenja na tom vozilu nastala ili 24. maja naveče ili 25. maja ujutru, a šteta iznosi 550 KM.

– Ujutru sam primijetio oštećenja na vozilu i slučaj sam prijavio policiji. Pravo da vam kažem, nisam mogao ni da pretpostavim kako su oštećenja nastala. Naravno da sam bio iznenađen kada sam čuo da su štetu napravili psi, rekao je Avdukić za “Nezavisne”.

Policija se odmah nakon Avdukićeve prijave prihvatila posla, ali se novi zadatak nametnuo već za nekoliko sedmica: oštećena je džeta, proizvedena 2011. godine, vlasništvo jednog univerziteta, a čiji je pomoćnik direktora prijavio taj slučaj.

On je naveo da su oštećenja nastala između 11. juna u 20 časova i 12. juna u osam sati, u Ulici Slobodana Kusturića.

Da je riječ o serijskom pohodu, ispostavilo se već nekoliko dana kasnije, kada je treći Banjalučanin prijavio oštećenja “teška” 700 maraka na džeti proizvedenoj 2004, a koja je bila parkirana takođe u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, a u kojoj je bio parkiran i pasat Avdukićeve.

Zabilježena su još dva oštećenja na vozilima, koja nisu prijavljena, a istraga je dobila uspješan epilog zahvaljujući i video-nadzoru, pošto su kamere zabilježile napade.

Slučaj su vodili pripadnici banjalučke Policijske stanice Obilićevo, koji su radom na terenu, te analizom snimaka sa izuzetih kamera utvrdili ko je odgovoran za ovu dotad prilično zagonetnu situaciju.

– Policajci su na osnovu pregledanih video-nadzora, te prikupljenih informacija, a prethodno organizovanih opservacija, utvrdili da su vozila oštetili psi lutalice”naglasila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, dodajući da je o svemu upoznata i inspekcija.

Nezvanično saznajemo da je ukupna šteta na autima veća od 5.000 maraka.

Na meti pasa:

– Pasat, 2013. godište

– Džeta, 2011. godište

– Džeta, 2004. godište

(nezavisne.com)

GLAMOČANI Još se čeka odluka o rušenju naplatnih kućica

Danas su iz Puteva Republike Srpske poručili da će rušiti naplatne kućice u Glamočanima, ali da još ne znaju kada, te da na to pitanje odgovor ima Kancelariju za žalbe BiH. Oni, kažu u Putevima, treba da odluče o žalbi jednog od ponuđača. Kada će to biti, u KRŽ danas ne odgovaraju. Trebalo je da

NAKON DESET GODINA Arhitektonsko-studentski kongres se vratio u Banjaluku

Arhitektonsko-studentski kongres ASK018 Banjaluka se nakon deset godina vratio u Banjaluku i održava se na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. 17. arhitektonsko-studentski kongres ASK018 Banjaluka od velikog je značaja za povezivanje studenata i profesora, razmjenu iskustava, ideja, načina rada i promišljanje budućih arhitekata sa prostora bivše države.   Tanja Trkulja, jedan od organizatora ASK018 i

GRAĐANI DA SE STRPE DO JUNA Nema kružnog toka na Rebrovcu do ljeta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić najavili su da će na izgradnji kružnog toka kod Rebrovačke crkve biti gotovi u junu, što je građane iznenadilo, jer su očekivali da bi kružni tok trebao biti gotov ranije. – Samo se kod nas kružni tok pravi pola godine. Ljudi zgradu naprave, dok

(FOTO) CRVENO, KOŠULJE I GOLA RAMENA Ljepota u punom sjaju na ulicama Banjaluke

Lijepo vrijeme je konačno stiglo, a na banjalučkim ulicama je šarenilo i lagana odjeća. Tako su danas u gradu na Vrbasu među različitim odjevnim kombinacijama dominirali printovi i crvena boja, ponegdje dopunjeni golim ramenima. Zavisno od dnevnih obaveza ili  (ne)osjetljivosti na jačinu sunčevih zraka, neki su sebi mogli da “dozvole” outfit koji priliči ljetnim mjesecima,

DOLASKOM VISOKIH TEMPERATURA Pojavile se zmije i na Banj brdu

Građani su na Banj brdu vidjeli dvije zmije, a za jednu kažu da je bila veća i pretpostavljaju da je u pitanju smuk, dok je druga bila manja i nije bila živa. Nedavno je i mještanka u naselju Vrbanja u svom dvorištu pored kuće u kojoj živi sa djecom vidjela zmiju, a potom ju je,