PU BANJALUKA Od januara do aprila registrovano 35.665 motornih vozila

U Policijskoj upravi Banjaluka od januara do aprila ove godine registrovano je 35.665 motornih vozila, rekla je portparol ove policijske uprave Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da je u istom period zaprimljeno 6.214 zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, a izdato 5.913 vozačkih dozvola i 11.872 putnih isprava.

Ona je podsjetila građane da je rad na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Banja Luka organizovan u dvije smijene, sa radnim vremenom od 7 sati do 20 časova i subotom od 7 sati do 13 časova.

– Policijska uprava Banjaluka će u skladu sa mogućnostima preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti da građani, koji se budu obraćali na lokaciji za izdavanje dokumenata, što brže i efikasnije ostvare svoja prava – istakla je Markanovićeva.

Ona je navela da je na zvaničnu internet adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zaprimljena elektronska pošta Banjalučanke, koja je pohvalila rad službenika u sali za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Banjaluka.

Markanovićeva je dodala da je riječ o Banjalučanki rođenoj sa invaliditetom, koja je prilikom registrovanja vozila naišla na posebno razumijevanje policijskih i državnih službenika i u najkraćem zakonskom roku riješila zahtjev.

(Srpskainfo)

IZBORI Za predsjednika i potpredsjednika RS čak 37 kandidata

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je čak 37 kandidatura za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a pored poznatih imena i kandidata koji imaju šansu da pobjede na predstojećim izborima tu su i potpuni anonimusi koji su u trku ušli kao nezavisni kandiati.

EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI Osnovci savladali saobraćajne propise

U okviru „Evropske sedmice mobilnosti“, na Trgu Krajine danas je održana obuka najmlađih učesnika u saobraćaju uz dodjelu prigodnih nagrada, koje su uručili predstavnici gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve. -Grad Banja Luka se aktivno uključio u obilježavanje „Evropske sedmice mobilnosti“, a jedna od planiranih aktivnosti za ovu sedmicu jeste i današnja obuka najmlađih učesnika

JAČANJE MJESNIH ZAJEDNICA Četiri nova projekta za ljepšu Banjaluku

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u toku je javni poziv za prikupljanje ponuda za izvođenje radova na četiri projekta, koji će biti sprovedeni u banjalučkim mjesnim zajednicama.