Vijesti 25.12.2018.

PU BANJALUKA: Policajac je udaren pesnicom u glavu, tragamo za napadačem

ČITANJE: 1 minuta

Iz banjalučke policije potvrdili su da je u toku rad na identifikovanju osobe koja je izvršila napad na policijskog službenika Policijske uprave Banja Luka.

Policajac je fizički napadnut danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci od jednog od okupljenih članova grupe “Pravda za Davida”.

“Nepoznati muškarac udario je pesnicom u glavu policijskog službenika prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu”, dodaje se u saopćenju.

Pozivaju građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i narušavanja javnog reda i mira, i da svoje stavove iznose mirno i dostojanstveno, ne ugrožavajući druge.

Iz policije su naveli i da je Davoru Dragičeviću ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su nadležni ljekari konstatovali da nema povreda.

Dragičević je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Lišenje slobode uslijedilo je nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči.

Prilikom lišenja slobode policijski službenici su u skladu sa zakonom primijenili sredstva sile.

“Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela određena lica su dovedena u službene prostorije”, dodali su iz policije.

Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.