Vijesti 26.01.2021.

PU BANJALUKA: Stanivukovićevo ponašanje neprimjereno, direktno se miješa u rad policije

ČITANJE: 1 minuta

Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da smatraju neprimjerenim ponašanje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u pokušaju da utiče na izbor člana ove uprave u Gradskom štabu za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da ovaj akt gradonačelnika predstavlja direktno političko miješanje u ovlaštenja i rad policije, prenosi BL portal.

“Zbog takvog neprimjerenog ponašanja, Policijska uprava Banjaluka neće učestvovati u radu Gradskog štaba za vanredne situacije dok gradonačelnik ne povuče svoj zahtjev i prestane se miješati u nadležnosti i rad policije”, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, nastaviti da preduzima sve zakonom predviđene mjere radi zaštite građana Banjaluke i njihove imovine, dodaje se u saopštenju.

“Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokazuje elementarno neznanje kada su u pitanju pozitivni zakonski propisi koji regulišu rad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

(SB)