Magazin 20.12.2017.

Publikacija u znak sjećanja na Željka Kopanju

ČITANJE: 1 minuta

Sjećanja na doprinos Željka Kopanje Banjaluci i Republici Srpskoj biće objedinjena u publikaciji koja će svjetlo dana ugledati 22. aprila iduće godine, a koju pripremaju članovi Udruženja građana “Grad” iz Banjaluke.

Rukovodstvo ovog udruženja, koje okuplja sve kojima je Banjaluka u srcu, odlučilo je da ovom publikacijom odaju počast osnivaču i bivšem predsjedniku Udruženja Kopanji.

“Publikacija će biti sjećanje Željinih prijatelja na njegova djela. Sakupićemo utiske o Želji svih poznatih ličnosti s kojima je sarađivao”, rekao je predsjednik Udruženja “Grad” Dušan Popović.

Istakao je da će ovo udruženje u narednom periodu realizovati brojne aktivnosti.

“Na sastanku Upravnog odbora početkom sedmice odlučili smo da podržimo akciju ‘S ljubavlju hrabrim srcima’. Doniraćemo 200 KM i pozivamo sve građane i preduzeća da se uključe u akciju shodno svojim mogućnostima”, rekao je Popović.

Dodao je da će tokom novogodišnjih i božićnih praznika posjetiti nekoliko porodica lošijeg imovinskog stanja kako bi im uručili poklone i bar malo olakšali svakodnevicu.

Predano radimo i na proširenju članstva. Trenutno okupljamo oko 400 članova, a želja nam je da se proširimo izvan granica Srpske, odnosno na dijasporu. Godišnja članarina je 25 KM i pozivamo sve ljude da nam se pridruže”, rekao je Popović i podsjetio da je ovo udruženje osnovano 1997. godine kako bi pomoglo gradu na Vrbasu da bude ljepši i bolji u domenu kulture, nauke i ekologije.

(Nezavisne)