PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.

Šešum je odmah uhapšen, dok se Matoš juče nalazio na Univerzitetskom kliničkom centru RS i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, a bio je stabilnih vitalnih parametara, ali sve prognoze njegovog stanja su preuranjene.

Kako su nam juče ispričale komšije, koje je ovaj događaj šokirao, jer su obojica izuzetno dobre komšije koje nikad nisu bile problematične, njih dvojica imali su zajednički bunar, jer su kuće u kojima žive ranije bile vlasništvo dva rođena brata.

“Kao i u svakom selu, bilo je sukoba zbog međa, a njih dvojica imali su i taj zajednički bunar oko kojeg su se koškali, ali ovako su bili u dobrim odnosima i niko ne bi rekao da je to nešto ovako ozbiljno. Taj Novica je vrlo pristojan čovjek, razveden je i živi sa starim ocem. Uvijek je bio uljudan i kulturan”, kaže naša sagovornica iz Kuljanske ulice.

Ističe da je i Matoš dobar komšija koji uzgaja pse, a on i supruga nemaju biološku djecu, te su kao hranitelji jednom djetetu pružili utočište.

“Svi smo u šoku, samo smo u subotu vidjeli policiju, ali pomislili smo da su klasične komšijske razmirice koje ovdje nisu nepoznate, ali stigla su i kola Hitne pomoći te su se pojavile priče kako je Saša upucan, što nas je sve zaprepastilo”, priča ona.

Niko nije siguran kako je došlo do potezanja oružja, ali njihove komšije pričaju da su čule da je Matoš tražio od Šešuma da skloni svoju pumpu za vodu, nakon čega je Šešum ušao u kuću, a potom se vratio s pištoljem i ispalio dva hica, nakon čega je Matoš pao u svom dvorištu.

“Po komšiluku se pričalo da je Saša ubijen, ali smo čuli da je u bolnici i nadamo se da će se oporaviti i vratiti kući”, kažu komšije navodeći da su, osim te pumpe, imali sukob i, navodno, zbog potpornog zida.

Kako kažu iz Policijske uprave Banjaluka, policija je, oko 19.20, po prijavi uhapsila napadača, a na licu mjesta izvršen je uviđaja od strane dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije.

“Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju preduzimaće se po nalogu tužioca”, navode iz policije.

Iz UKC RS ističu da je pacijent S.M., koji je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i juče je bio stabilnih vitalnih parametara.

On je, kažu, dovezen u subotu, u 19.45, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu UKC-a, te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

(Nezavisne)

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.