PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.

Šešum je odmah uhapšen, dok se Matoš juče nalazio na Univerzitetskom kliničkom centru RS i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, a bio je stabilnih vitalnih parametara, ali sve prognoze njegovog stanja su preuranjene.

Kako su nam juče ispričale komšije, koje je ovaj događaj šokirao, jer su obojica izuzetno dobre komšije koje nikad nisu bile problematične, njih dvojica imali su zajednički bunar, jer su kuće u kojima žive ranije bile vlasništvo dva rođena brata.

“Kao i u svakom selu, bilo je sukoba zbog međa, a njih dvojica imali su i taj zajednički bunar oko kojeg su se koškali, ali ovako su bili u dobrim odnosima i niko ne bi rekao da je to nešto ovako ozbiljno. Taj Novica je vrlo pristojan čovjek, razveden je i živi sa starim ocem. Uvijek je bio uljudan i kulturan”, kaže naša sagovornica iz Kuljanske ulice.

Ističe da je i Matoš dobar komšija koji uzgaja pse, a on i supruga nemaju biološku djecu, te su kao hranitelji jednom djetetu pružili utočište.

“Svi smo u šoku, samo smo u subotu vidjeli policiju, ali pomislili smo da su klasične komšijske razmirice koje ovdje nisu nepoznate, ali stigla su i kola Hitne pomoći te su se pojavile priče kako je Saša upucan, što nas je sve zaprepastilo”, priča ona.

Niko nije siguran kako je došlo do potezanja oružja, ali njihove komšije pričaju da su čule da je Matoš tražio od Šešuma da skloni svoju pumpu za vodu, nakon čega je Šešum ušao u kuću, a potom se vratio s pištoljem i ispalio dva hica, nakon čega je Matoš pao u svom dvorištu.

“Po komšiluku se pričalo da je Saša ubijen, ali smo čuli da je u bolnici i nadamo se da će se oporaviti i vratiti kući”, kažu komšije navodeći da su, osim te pumpe, imali sukob i, navodno, zbog potpornog zida.

Kako kažu iz Policijske uprave Banjaluka, policija je, oko 19.20, po prijavi uhapsila napadača, a na licu mjesta izvršen je uviđaja od strane dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije.

“Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju preduzimaće se po nalogu tužioca”, navode iz policije.

Iz UKC RS ističu da je pacijent S.M., koji je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i juče je bio stabilnih vitalnih parametara.

On je, kažu, dovezen u subotu, u 19.45, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu UKC-a, te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

(Nezavisne)

MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA Magična nit mašte, odrastanja i prijateljstva

Trećeg dana Međunarodnog festivala pozorišta nastupili su glumci iz Varšave, Kragujevca, Mostara, Sofije i Banjaluke. U dva jutarnja termina izvedena je predstava “Krojačeva nit”, Teatra Lalka iz Varšave. Ova priča je pozorišna verzija bajke Kornela Makušinjskog, u režiji i adaptaciji Jaroslava Kilijana. Na sceni je stvorena jedna magična nit, koja se proteže od krojačke radionice

DODIK: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabarni član Predsjedništva BiH, rekao je da SNSD sa koalicionim partnerima radi na formiranju skupštinske većine, te dodao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije. “Neki su radili direktno protiv kolaicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen

RADOJIČIĆ: Netačne tvrdnje o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić rekao je danas da nisu tačne tvrdnje predsjednika PDP Branislava Borenovića o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci, navodeći da ni on, ni Gradska uprava nemaju nikakve nadležnosti za sprovođenje izbornog procesa. – Predsjedniku PDP bi trebalo da bude jasno da gradonačelnik bilo kojeg grada u BiH, pa tako

MEĐU NJIMA I JEDNA BANJALUČKA Kineski jezik pred osnovcima u četiri škole

Učenici u četiri osnovne škole uskoro bi trebalo da počnu da izučavaju kineski, a znakove i gramatiku jednog od najtežih svjetskih jezika pokazivaće im predavači iz Kine. Ovaj jezik sa Dalekog istoka ušao je na mala vrata u obrazovni sistem Srpske u prošloj školskoj godini, kada je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Istočnom Novom

Banjalučki mališani iz centra grada poslali poruke o pravima djece

Mališani iz 10 vrtića danas su u Gospodskoj ulici prodavali svoje rukotvorine i recitovali o dječjim pravima i obavezama. Na izložbeno-prodajnom štandu u centru grada djeca su prodavala rukotvorine koje su napravili na kreativno-edukativnim radionicama u vrtićima, a u prigodnom programu su kroz igru, pjesmu i recitaciju pričali o dječjim pravima, ali i obavezama. Ova