Region 02.10.2022.

PUCNJAVA KOD GRAČANICE: Albanac ranio Srbina, za napadačem se još traga

ČITANJE: 1 minuta

Ispred diskoteke na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela, sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. (55) srpskog porjekla iz Lipljana. Kako saznaje “Kosovo onlajn”, na njega je pucao Albanac.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković izjavio je da se za osumnjičenim i dalje traga.

Srbin Ljubomir Mirić /55/ ranjen je hicem iz vatrenog oružja u Lapljem Selu, što je od početka godine stoti incident protiv Srba na Kosmetu, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Povrijeđeni Mirić rekao je da je na njega pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mjestu i kojeg zna od ranije.

Mirić je sa prostrelnom ranom na desnoj butini sinoć u 23.00 časa primljen u Kliničko-bolnički centar Gračanica, a njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada i zahtijeva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan, te ističe da ovaj incident dodatno obespokojava srpski narod u južnoj pokrajini.

“Izlivi nasilja na Kosovu i Metohiji kojim gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu”, upozoravaju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Srna/SB)

Oznake: Kosovo, pucnjava