Vijesti 18.11.2015.

Pucnjava u Sarajevu: Ubijena dva vojnika OS BiH, jedan povrijeđen!

ČITANJE: 1 minuta
foto-klix
Dva vojnika Oružanih snaga BiH su ubijena, a jedan je povrijeđen u večerašnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Rajlovac, rečeno je “Avazu” u Ministarstvu odbrane BiH.

Ubica je ušao u obližnju kladionicu, gdje je ubio dva vojnika, nakon čega je izašao iz kladionice i počeo da puca po autobusu, u kojem je ranio trećeg vojnika.

Kako javlja “Avaz”, ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su bili pripadnici Brigade Taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mjestima vozači. Jedan ubijeni vojnik je bošnjačke, a drugi srpske nacionalnosti.

Ubica je trenutno u bjekstvu, a prema saznanjima “Avaza”, riječ je o Enesu Omeragiću, nastanjenom u Sokolju. Prema nezvaničnim informacijama, Omeragić je pripadnik selefijskog pokreta.

Portal Klix.ba javlja da su na mjestu događaja prisutni pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, ali i Vojna policija Oružanih snaga BiH.

Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić rekao je za “Avaz” da je informacija da se radi o terorizmu dezinformacija.

– To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informcija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mjesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji trebaju da učestvuju u ovoj akciji su na licu mjesta i još uvijek ne možemo davati detaljnije informacije – kazao je Ćosić.

(Agencije, Banjaluka.net, Foto: Klix.ba)