Vijesti 24.03.2016.

Pukla guma na avionu prilikom slijetanja na banjalučki aerodrom

ČITANJE: 2 minute
avion air srbija
Na avionu kompanije “Air Serbia” koji je danas letio na redovnoj liniji Beograd – Banjaluka pukla je unutrašnja guma na točku aviona.

Avion je na aerodrom u Mahovljanima sletio bez problema, a po putnike koji treba da idu za Beograd uskoro bi trebalo da stigne drugi avion iz Zagreba, saznaje poslovni portal Capital.ba.

Po putnike dolazi avion “Air Serbia” ATR 72 iz Zagreba i njegovo slijetanje se očekuje u narednih sat vremena. Avion na kojem je pukla guma sletio je prije tri sata i on ostaje u Banjaluci dok ne stigne novi točak.

Ovaj avion je trebao iskrcati putnike oko pola tri i oko tri pokupiti one koje putuju za Beograd. Kako Capital saznaje, kvar su primjetili piloti koji su prijavili da je pukla jedna od četiri glavne gume. Putnici taj kvar nisu ni osjetili tako da nije bilo nikakve panike.

Direktor “Aerodroma” Banjaluka Miroslav Janjić ovaj problem je pokušao da sakrije od javnosti. On je za Capital rekao da nije bilo pucanja gume, niti bilo kakvih situacija koji su za brigu.

-Nemamo nikakve sadržaje koji upućuju na bilo kakav rizičan događaj. Radi se o redovnim procedurama kada se ustanovi da nešto nije potpuno ispravno. Onda ima naredna procedura koja kaže da morate sačekati, a za detalje o svemu morate pozvati ‘Air Serbia’, jer smo mi samo aerodromski operator- rekao je Janjić.

On nije želio ni da potvrdi niti da demantuje da novi avion dolazi po putnike u Banjaluku.

-Nema prostora za bilo kakvu zabrinutost i radi se o potpuno redovnom postupku. Avion je bez ikakvih problema sletio. Kompanija odlučuje kojim će avionom putnici ići za Beograd. Ja nemam informaciju da će drugi avion doći po putnike, kao što neću ni da potvrdim da će letjeti ovaj koji je sada na aerodromu. Postoje procedure koje će ustanoviti šta se radi- kazao je Janjić.

(Capital.ba)