Politika 22.10.2019.

Puna podrška SNSD-a Igoru Radojičiću

ČITANJE: 2 minute

Ovdje smo da sagledamo organizaciono stanje, akciono jedinstvo i sve ono što je neophodno kako bi se na najbolji mogući način pripremili za lokalne izbore, rekao je da Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, pred početak proširene sjednice banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

On je još jednom ponovio da će kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti Igor Radojičić.

“Radojičić odlično radi svoj posao, ima moju podršku i podršku predsjednice RS, rukovodstva partije i u tom pogledu ne očekujem nikakve turbulencije u okviru partije, čak i od koalicionih partnera, oko buduće kandidature”, rekao je Dodik.

On kaže da je banjalučka gradska organizacija najveća gradska organizacija koja je dugi niz godina dobijala izbore, te je i sada motivisana da uradi sve što je neophodno kako bi se izbori dobili.

Dodao je da su godinama polagali ozbiljne napore u Banjaluku da je podignu na nivo koji danas jeste.

Dodik je napomenuo da je još dugo do izbora, ali da se svakako koncipiraju glavni elementi mogućih kretanja u pogledu kandidature.

“Mi želimo da održimo razgovor sa svim našim organizacijama da im objasnimo politike koje vodi SNSD”, rekao je Dodik i dodao da je prijedlog SNSD-a da se odbace sva bonska ovlaštenja, te da je njihov prijedlog da se sve što je učinjeno na bazi bonskih ovlaštenja ne prihvati i odbaci, te da se traži razgovor s FBiH, kao jedinim sagovornikom RS za sve reforme  koje se sprovode.

Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da svi gradski i opštinski odbori treba da održe sjednice sa zaduženim aktivistima i da analiziraju zaključke Glavnog odbora i informišu se o aktuelnim ekonomskim i političkim kretanjima.

“Imaćemo na dnevnom redu zaključke Glavnog odbora, aktuelnu političku situaciju i tok godišnjih aktivnosti u gradskoj organizaciji.

Mi smo se u gradskoj organizaciji posvetili unutrašnjim organizacionim pitanjima. Završen je proces djelimičnih unutarstranačkih izbora otprilike u jednoj trećini mjesnih odbora”, rekao je Radojičić.

On je istakao da je završena reorganizacija rejonskih odbora, te da su sada u fazi do kraja godine sprovođenje plana koji podrazumijeva reevidentiranja jačanja unutarstranačke organizacije, ali naravno i priprema za naredne izbore 2020. godine.

Proširenoj sjednici banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a prisustvuju i Željka Cvijanović, Srebrenka Golić, Vlado Đajćc, Alen Šeranić, te drugi istaknuti članovi SNSD-a.

Sjednica Gradskog odbora SNSD-a održava se u sportskoj dvorani “Obilićevo”.

(Srna)