Politika 26.08.2016.

PUP Banjalučanima podijelio pasulj

ČITANJE: 1 minuta

Platoom ispred banjalučkog Muzeja savremene umjetnosti danas se širio miris vojničkog pasulja. Nije umjetnička postavka, već su članovi Partije ujedinjenih penzionera starijim sugrađanima odlučili da podijele ručak. Sa simboličnih sto porcija, htjeli su da ukažu na težak položaj penzionera, i to sedam dana pred početak izborne kampanje.

“Mi nemamo mogućnosti, naša partija, da putem šatora, praščića, volova, itd, nahranimo naše članove, simpatizere, ili naše buduće birače, nego ovako kako možemo”, istakla je Božana Jokić, predsjednik GO PUP Banjaluka.

Od promjene rukovodstva, partija je, kažu, ojačala. U Banjaluci se nadaju dobrom rezultatu, i poručuju da je konačno došlo vrijeme da najbrojnija populacija u Srpskoj dobije svoje predstavnike u zakonodavnim tijelima. Banjalučani koji su došli na pasulj ne otkrivaju da li će glasati za PUP, ali ručku nisu našli manu.

Iz Partije ujedinjenih penzionera poručuju da su tek počeli, i da će se njihov glas još čuti. Ipak, na početku današnje akcije, za stolom i nije baš bilo gužve, pa su prisutni mogli da dobiju i po dva tanjira. Samo nekoliko metara dalje, penzioneri su bili zaokupljeni šahom.

Banjalučki šahisti danas izgleda nisu bili gladni. Zato će PUP za nekoliko dana u parku Mladen Stojanović, organizovati ručak na koji se nadaju da će doći više od pet hiljada ljudi.

(ATV)