PUP PODIJELJEN Vinka Pušonja smijenila Iliju Vujičića, on nju isključio iz stranke

Ilija Vujičić, predsjednik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) kaže da je iz medija saznao da je smijenjen sa funkcije predsjednika partije, te tvrdi da je to uradila neformalna grupa koju je organizovala njegov zamjenik Vinka Pušonja iz Rogatice.

Vujičić u saopštenju tvrdi da je organizaciju tog skupa finansirala “jedna od vladajućih stranaka”.

On je dodao da je, prema Statutu partije i “zbog drastičnog kršenja Statuta”, Pušonju isključio iz PUP-a da bi, kako je naveo, zaustavio dalje srozavanje ove partije.

Pojedini mediji objavili su da je Vujičić smijenjen juče na vanrednoj sjednici Predsjedništva ove stranke, a da je na njegovo mjesto postavljena Pušonja.

(Srna)

PRVA LIGA RS Borac savladao Slaviju

Fudbaleri Borca mnogo lakše od očekivanog savladali su Slaviju u derbiju 6. kola Prve lige RS. “Crveno-plavi” su pred nekoliko stotina gledalaca slavili s 3:0. Sa pobjedama je nastavila i Sloga iz Gornjeg Crnjelova koja je lider prvenstva.

IZBORI: SZP u Rogatici i Višegradu, SNSD i DNS u Prnjavoru

Kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je sinoć u Rogatici da je potrebno donijeti nove zakone o korištenju šumskih bogatstava i preradi drveta koji bi privukli investicije u ovaj sektor.