Politika 21.01.2016.

Pupovac: Jurič poziva na mržnju i linč

ČITANJE: 1 minuta
Milorad Pupovac
Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je da istup novinara “Z1 TV” Marka Juriča o “četničkim vikarima na Cvjetnom trgu” predstavlja poziv na mržnju i linč i da će se povodom toga obratiti tužilaštvu i Agenciji za elektronske medije.

– Ne događa se prvi put, događalo se i ranije, a naša javnost ostaje gluva, kao i na druge poruke mržnje i netolerancije prema političkim protivnicima i pripadnicima manjina te na koje regulatori i zaštitnici zakona ne nalaze načina ni volje da odgovore- rekao je Pupovac.

Prema njegovim riječima, ovaj istup predstavlja udar na inicijativu da se među narodima i religijama pokrene istorijski dijalog, koji se odvija pod pokroviteljstvom pape Franje.

Marko Jurič, autor i voditelj emisije koju prenose i neke druge lokalne televizije u Hrvatskoj, poručio je Zagrepčanima, “svima koji se šeću Cvjetnim trgom da budu oprezni budući da je u blizini crkva u kojoj stoluju četnički vikari”.

– Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svom maniru klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama ‘pazi oštar četnik u blizini’- rekao je Jurič.

(Agencije)