Politika 07.11.2015.

Pupovac: Više ulagati u krajeve srpskih povratnika

ČITANJE: 1 minuta
Milorad Pupovac
Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac izjavio je da sljedeća vlada Hrvatske mora snagom argumenata biti natjerana na promjenu zakona kako bi u krajeve u kojima žive srpski povratnici bilo uloženo više novca.

Pupovac smatra da će Srbi u Hrvatskoj predstavljati odlučujući tas na vagi prilikom formiranja vlasti poslije izbora, te da će od srpske podrške zavisiti da li će novu hrvatsku Vladu voditi SDP ili HDZ.

Pupovac je rekao da, uprkos nedavnom zaoštravanju odnosa između Srbije i Hrvatske, koje je nastalo zbog odluke hrvatskog premijera Zorana Milanovića da privremeno blokira granicu zbog migrantske krize, Milanovićev SDP i dalje predstavlja poželjnijeg partnera Srbima u Hrvatskoj od HDZ-a.

Prema njegovim riječima, realno je očekivanje da SDSS osvoji tri mandata u manjinskoj jedinici, kao i jedan mandat u Izbornoj jedinici devet.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj održaće se sutra, a od 151 mandata u parlamentu manjinama pripada osam, od čega Srbima tri mandata.

(Agencije)