Vijesti 31.03.2017.

Puštena u rad nova trafostanica u Stratinskoj

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pustio je danas u rad novoizgrađenu trafostanicu u banjalučkoj mjesnoj zajednici Stratinska, u zaseoku Kondići, koja će obezbijediti stabilno napajanje električnom energijom za 15 domaćinstava.

Radojičić je rekao da je na infrastrukturi ovog kraja, oko Bronzanog majdana, veoma malo rađeno, te da ima još mnogo posla da bi se došlo do konkretnih rezultata.

“Puštanjem u rad ove trafostanice rješava se problem koji postoji dugo godina na ovom području. Na nama je da nastavimo da radimo da bismo ovom prostoru obezbijedili i druge komunalne potrebe”, rekao je Radojičić novinarima.

On je napomenuo da treba shvatiti da Banjaluka nije samo centar grada, već da se život odvija i u prigradskom i seoskom području.

“Ovo su izuzetno lijepi krajevi i trebalo bi ljude podstaći da, ako već ovdje ne žive, da naprave vikendice, da se vrate i da ovaj kraj oživi”, rekao je Radojičić.

On je najavio da će se na jednoj od narednih sjednica Vlade Srpske naći i plan investicija u putnu infrastukturu.

“Od toga na području grada imamo tri projekta – put od Bronzanog majdana prema Sanskom Mostu, te spajanje istočnog tranzita i kružni tok pod Starčevicom”, naveo je Radojičić.

Portparol preduzeća “Elektrokrajina” Predrag Klincov rekao je da je u izgradnju trafostanice u zaseoku Kondići uloženo 140.000 KM. 

“Stanovnici ovog mjesta dobiće stabilan napon i pouzdano snabdijevanje električnom energijom. Riječ je o 4,5 kilometra niskonaponske mreže i 1,2 kilometra priključaka na dalekovod”, naveo je Klincov.

Prema njegovim riječima, na podrčju Bronzanog majdana ovo je šesta izgrađena trafostanica u posljenjih pola godine, a do sredine ove godine očekuje se izgradnja još tri ili četiri stanice na ovom području.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Dragomir Batar rekao je da je stabilno snabdijevanje električnom energijom za lokalno stanovništvo veoma značajno za poboljšanje uslova za život.

On je podsjetio da stanovništvo Stratinske od završetka proteklog rata nema redovno snabdijevanje strujom, što je bila posljedica ratnih dejstava na obližnjem terenu.

“Zbog toga, stanovnici ovog kraja duguju veliku zahvalnost gradonačelniku, koji je obećao da će učiniti sve da oni dobiju struju, kao i `Elektrokrajini`, koja je realizovala ovu investiciju”, rekao je Batar.

(Agencije)