Vijesti 21.07.2020.

Puštena u saobraćaj kružna raskrsnica kod “Lesnine”

ČITANJE: 1 minuta

Nova kružna raskrsnica kod “Lesnine” u Banjaluci, vrijednosti 1,3 miliona KM, puštena je danas u promet.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je rekao da je ovom izuzetno frekventnom raskrsnicom, koja se nalazi na ukrštanju magistralnog puta M4 i ulica Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, dnevno 1.100 puta saobraćaju autobusi gradskog i prigradskog prevoza, kao i brojna putnička i teretna vozila.

Radojičić je dodao da ovdje nije riječ samo o 11. kružnoj raskrsnici, izgrađenoj u posljednje tri godine, već i o projektu koji je trasiran prije 50 godina.

Prema njegovim riječima, s ovim kružnim tokom kompletirana je istočna transverzala koja je započeta još sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Sada od kružnog toka od Centruma, završetkom Ulice Ivana Gorana Kovačića, do novog Zelenog mosta imamo pet kružnih raskrsnica, istočni tranzit spojen saobraćajnim, biciklističkim i pješačkim stazama. Time smo dobili, nekada obilaznicu, a danas praktično jednu gradsku aveniju”, kazao je Radojičić.

Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Puteva RS”, koje je investitor izgradnje ovog kružnog toka, rekao je da veći broj ljudi u Banjaluci znači i veći broj automobila čime je povećana i frekvencija saobraćaja.

“Cilj je da sa svakim novim projektom olakšamo saobraćaj, a samim tim i kretanje ljudi”, rekao je Nešić, prenose Nezavisne.

(A.M/banjaluka.net)