Vijesti 31.12.2018.

Pušteni uhapšeni članovi grupe “Pravda za Davida”

ČITANJE: 2 minute

Osobe koje su u nedjelju naveče uhapšene u Banjaluci tokom protestnog okupljanja grupe “Pravda za Davida”, puštena su nakon ispitivanja, saznaju “Nezavisne”.

Iz policije navode da će protiv protiv njih biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja,  osobe koje su uhapšene u ponedjeljak će biti predate sudiji za prekršaje ili će protiv njih biti  podnesen izvještaj nadležnom tužilastvu zbog počinjenih krivicnih djela.

“Nastavlja se rad na utvrđivanju i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima ili prekršajima”, naveli su u policiji.

Podsjećamo, više osoba uhapšeno je u nedjelju zbog sumnje da su počinile prekršaje po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saopšteno je ranije iz Policijske uprave Banjaluka. I tokom ponedjeljka zbog istih prekrašaja slobode je lišeno nekoliko osoba.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije su saopštili da se traga za pet osoba, a kako saznajemo riječ je o Davoru Dragičeviću, Steli Milanović, Aleksandru Gluviću, Stefanu Blagiću i Njegošu Tomiću. U međuvremenu Aleksandar Gluvić se javio u prostorije PU Banjaluka gdje je u toku ispitivanje.

U banjalučkoj Policijskoj upravi naveli su da su učesnici javnog okupljanja prekinuli i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru “Kraša”, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa, zbog čega su, nadležne gradske službe otkazale prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije.

Takođe, policija je saopštila da će svi budući skupovi grupe “Pravda za Davida” biti spriječeni i da će učesnici biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

(Nezavisne)