Vijesti 13.03.2017.

Putari u Banjaluci spremni za sređivanje ulica i znakova

ČITANJE: 1 minuta

Popravka pokidanih ležećih policajaca, saobraćajnih znakova i krpljenje asfalta, te čišćenje kanala od šljunka kojim su posipane ulice, počinje od 15. marta.

Mještani Lauša već postaju nestrpljivi, jer je kamion zimske službe polovinom januara pokidao ležećeg policajca ispred škole, a vozači to koriste.

– Ulica je prometna, svakodnevno je na putu do škole prelazi na stotine djece, a vozači su se opustili i više i ne usporavaju, jer znaju da nema jednog ležećeg policajca. Iskreno se nadam da će to uskoro biti popravljeno ili ćemo se morati žaliti Gradskoj upravi – kaže majka školarca Dijana Š.

U preduzeću nadležnom za ovaj dio grada ističu da će obnova saobraćajne opreme u blizini škola biti prioritet.

– Sva preduzeća zimske službe su, po važećim propisima, u pripravnosti do 15. marta, a poslije toga se prave plan popravki puteva i čišćenja kanala koji su tokom zime zatrpani šljunkom i otpadom – kaže tehnički direktor preduzeća nadležnog za Lauš, Dejan Gaković.

Zimske službe na području grada prošle godine su napravile 80.000 KM štete na saobraćajnim znakovima i ležećim policajcima, a za ovu godinu tek bi trebalo da bude urađena procjena.

(EuroBlic)