Vijesti 27.09.2022.

Putevi RS: Most u Česmi zapeo u Kancelariji za žalbe

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik “prozvao” preduzeće “Putevi RS” i Vladu Republike Srpske da odgovore zašto više puta najavljivana gradnja mosta na Vrbasu još nije počela. U “Putevima RS” kažu da je žalba zaustavila procedure.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je danas da je Grad Banjaluka početkom godine završila sve protrebne procedure za izgradnja mosta u Česmi, piše Mondo.

U Javnom preduzeću ”Putevi Republike Srpske” kažu je pokrenut postupak javne nabavke izbora najpovoljnijeg izvođača radova izgradnje novog mosta u naselju Česma, ali da je žalba zaustavila proces.

“Predmet je na Kancelariji za razmatranje žalbi, te nismo u mogućnosti dati više informacija, što je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH”, piše u odgovoru Puteva RS koji nam je danas dostavljen.

Stanivuković je krajem avgusta rekao da je sve spremno za više puta najavljenu izgradnju novog mosta preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Česma, ali da je žalba odgodila početak radova.

“Desila se žalba koja se razmatra koja može trajati 10 do 11 dana, ali ta žalba ne bi trebalo da prolongira radove duže od toga. Više firmi se prijavilo, izabran je najpovoljni ponuđač, ali se ovaj drugi žalio iz nekih razloga”.

Gradnja ovog mosta najavljivana je više puta tokom prošle i ove godine od strane gradske i republičke vlasti.

(A. S.)