Vijesti 14.01.2017.

Putevi u Banjaluci prohodni: Zimska služba čistila snijeg tokom noći

ČITANJE: 1 minuta

Ekipe zimske službe uspjele su tokom noći da očiste ulice u gradu, tako da se sve linije gradskog i prigradskog prevoza održavaju bez većih problema. Takođe, i svi seoski putni pravci, na kojima se odvija javni prevoz su prohodni, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, zajedno sa šefom Odsjeka za civilnu zaštitu Mladenom Ćućunom, tokom noći obišao je teren i uvjerio se kako teku radovi na održavanju puteva.

– Ekipe zimske službe na vrijeme su počele sa radom sinoć tako da su uspjele da održe prohodnost puteva na cijeloj teritoriji grada. Jutros je počelo i raščišćavanje trotoara, pješačkih staza i ugibališta za autobuse – istako je on.

Najviše snijega, 50 cm, palo je na teritoriji mjesnih zajednica Stričići i Pavići, zbog čega su predstavnici Odjeljenja tokom jutra obišili ove dijelove grada, gdje je počelo čišćenje puteva drugog prioriteta.

– Zimska služba djeluje upravo kako je predviđeno Programom rada, te se tako saobraćajnice održavaju prema prioritetima. Prvo su očišćene one na kojima se odvija javni prevoz, a tokom jutra i dana čistićemo i ostale putne pravce u višim djelovima grada – kazao je Slaviša Sandić.

Pored ove dvije mjesne zajednice najviše snijega od 35 do 40 cm palo je u Krimnama, Aginom selu, Stratinskoj, Golešima, Kolima i Dedića Lokvi. Na gradskom područuju visina snježnog pokrivača kreće se od 10 do 20 cm.